Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. ScHoolboy Q – “Pac-Man”

Damon Albarn maakte in de vorige eeuw veel furore met Blur. Aan het begin van deze eeuw herhaalde hij dat succes met zijn opmerkelijke digitale band Gorillaz. Digitaal inderdaad, want de leden 2-D, Russel Hobbs, Noodle en Murdoc Niccals bestaan enkel als geanimeerde personages. Het zijn Damon Albarn en Remi Kabaka Jr. die de muziek maken terwijl de videoclips verzorgd worden door de tekenaar Jamie Hewlett. Het mag duidelijk zijn dat Gorillaz vrij alternatief uit de hoek komt en het mag dan ook niet verbazen dat de band dit jaar géén album uitbrengt.

Wat ze wel releasen, hebben de artiesten Song Machine gedoopt: een project waar Gorillaz al sinds januari bijna maandelijks nieuwe muziek en audioclips aan toevoegt. Elke ‘episode’ kan op steun van andere artiesten rekenen en zo verscheen ondere andere “Momentary Bliss” met slowthai en Slaves als gastartiesten, featurede Fatoumata Diawara op “Désolé”, gaven Peter Hook en Georgia van jetje op “Aries” en leende Octavian zijn stem uit aan “Friday 13th”. Tot nu toe kon niet elke single ons evenzeer overtuigen, maar de nieuwste single “Pac-Man”, in samenwerking met ScHoolboy Q, kan dat zeker wel.

In de videoclip zien we plots 2-D weer met pupillen, maar voor de rest gelukkig geen verrassingen. “Pac-Man” is extreem funky en barst van de aangename synths zoals we van Gorillaz gewoon zijn. Black Hippyrapper ScHoolboy Q neemt het tweede deel van de track voor zijn rekening en hoewel we aanvankelijk meer vuur verwachtten, past zijn flow ideaal binnen de boppige feel van “Pac-Man”.

Song Machine keert terug in september. We zullen het dus een maandje zonder nieuwe Gorillazmuziek moeten stellen, maar dat deert niet aangezien we “Pac-Man” niet snel uit ons hoofd zullen krijgen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gorillaz - Cracker Island (★★★½): Tussen voorspelbaar en verrassend

Ooit was het een groot mysterie wie het muzikale brein achter de virtuele band Gorillaz was, maar ondertussen is Blur-frontman Damon Albarn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Silent Running" (feat. Adeleye Omotayo)

Van alle projecten waar Damon Albarn een vinger in de pap heeft, staat Blur tegenwoordig terug het meest in de spotlights. De…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.