Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz ft. Fatoumata Diawara – “Désolé”

Damon Albarn draait al lange tijd mee in de muziekindustrie. Vorige eeuw lag de focus voornamelijk op zijn band Blur en deze eeuw scoorde hij vooral hits met Gorillaz, een band met geanimeerde bandleden. Tussendoor vindt de Brit ook nog tijd voor andere muzikale projecten zoals The Good, The Bad & The Queen of een soloalbum. Aan het einde van 2018 kondigde Albarn aan dat Gorillaz toe was aan een pauze, dus waren wij verrast toen de band enkele weken geleden al met een nieuw nummer kwam. Op “Momantary Bliss” kregen we naast Damon’ alter ego 2D ook rapper Slowthai en punkduo Slaves te horen. Het nummer hoorde bij de eerste ‘aflevering’ van The Song Machine en zo zal er bij elke episode een nieuw lied horen zijn met telkens een gastzanger(es) waarmee Gorillaz nog niet eerder samenwerkte. Er zouden later nog samenwerkingen volgen met onder meer Tame Impala en Sampa The Great, maar eerst is het de beurt aan Fatoumata Diawara.

Fatoumata Diawara is afkomstig uit Mali en die Afrikaanse roots zijn niet alleen te horen in haar eigen muziek, maar ook op de nieuwe samenwerking met Gorillaz. “Désolé” is een nummer dat meteen doet verlangen naar een warme zomer. Het Frans van Damon Albarn mag dan niet schitterend zijn, de stem van Fatoumata Diawara is zeker en vast een meerwaarde in het nummer. Het is duidelijk dat ze een grote invloed heeft op de sfeer die het nummer doet ontstaan. Hoe verder “Désolé” evolueert, hoe energetischer het wordt en hoe aanstekelijker de ritmes. “Désolé” is helemaal anders dan “Momantary Bliss”, waardoor we nog meer uitkijken naar toekomstige samenwerkingen die ook deel uitmaken van The Song Machine.

Momenteel is er nog niets bekend over een nieuwe reeks optredens van Gorillaz, maar Damon Albarn staat op 17 en 18 mei solo in de Bozar. Beide optredens zijn reeds uitverkocht, maar wie Fataoumata Diawara aan het werk wilt zien kan op 5 mei afzakken naar de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

27 februari 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief