InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. Robert Smith (The Cure) – “Strange Timez”

© CPU – Bert Savels

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat Gorillaz The Now Now uitbracht en kort daarna speelde de groep rond Damon Albarn en zijn geanimeerde bandleden voor het eerst op Rock Werchter. Vorig jaar stond diezelfde Damon Albarn met een andere band op datzelfde festival en volgend jaar is het opnieuw de beurt aan Gorillaz om te schitteren in Werchter. Momenteel focust de virtuele band zich op het eerste seizoen van The Song Machine, een project waarbij er ongeveer elke maand een nieuw nummer wordt uitgebracht. De meest recente songs waren “PAC-MAN” met ScHoolboy Q en “Friday 13TH” met Octavian. Voor The Song Machine wou Albarn telkens samenwerken met artiesten met wie hij dat nog nooit deed en deze keer wist hij niemand minder dan Robert Smith te strikken.

Wie Robert Smith zegt, die zegt meteen ook The Cure. Die iconische new waveband werd reeds opgericht eind de jaren zeventig en sindsdien veranderde de samenstelling van de groep zodanig veel dat enkel Smith nog overblijft als origineel bandlid. De Britten stonden vorig jaar op Rock Werchter, ondanks dat ze geen nieuwe muziek meer uitbrachten de laatste twaalf jaar. The Cure bracht vooral muziek uit in de jaren tachtig en wist toen ook vele hits te scoren zoals “Lovesong“, “A Forest” en “Pictures Of You“. Gorillaz werkte al samen met heel veel verschillende artiesten afkomstig uit uiteenlopende genres, maar Robert Smith is wellicht één van de meest indrukwekkende namen op hun palmares.

“Strange Timez” begint met Robert Smith die op een ietwat dreigende, maar zachte toon zingt om vervolgens weg te dromen met Damon Albarn zijn stem. Het lied klinkt (zeker bij een eerste luisterbeurt) wat bevreemdend, maar net dat maakt het zo aantrekkelijk. De single heeft iets weg van een magische carrousel uit een Tim Burton film, doordat dat donkere van The Cure er zeker en vast ook op doorschijnt. Doorheen het nummer vindt er een mooie wisselwerking plaats tussen Albarn en Smith, die elkaar mooi aanvullen. Dit is bijgevolg zonder twijfel één van de meest sfeervolle prestaties binnen The Song Machine.

Het nieuwe album van Gorillaz verschijnt op 23 oktober. Ook Beck, St. Vincent, Elton John, Unknown Mortal Orchestra en meer zullen te horen zijn op Almanac, het album dat de nummers van het eerste seizoen van The Song Machine verzamelt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1021 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gorillaz - Cracker Island (★★★½): Tussen voorspelbaar en verrassend

Ooit was het een groot mysterie wie het muzikale brein achter de virtuele band Gorillaz was, maar ondertussen is Blur-frontman Damon Albarn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Silent Running" (feat. Adeleye Omotayo)

Van alle projecten waar Damon Albarn een vinger in de pap heeft, staat Blur tegenwoordig terug het meest in de spotlights. De…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.