Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest – “Slideshow”

Punk is definitief herrezen, en TV Priest is daarin ook van de partij. De nieuwe band uit de buitenwijken van Londen maakte met hun debuutsingle “House of York” en “Runner Up” al een fantastische indruk op ons. Anderen is dat ook niet ontgaan, want de band genoot al snel aandacht van onder andere radiozender BBC 6 Music, die hun schijnwerpers zette op de nummers. Het gaat snel voor de band, die nauwelijks ouder is dan het coronavirus. Vorige maand brachten ze het nieuws dat de debuutplaat er in november zou aankomen, en gaven ook meteen de leadsingle uit. “Slideshow” is de tweede single.

Op “Slideshow” neemt TV Priest met de deur in huis vallen ietwat letterlijk, want de eerste paar seconden klinkt het alsof de intro ergens in een andere ruimte wordt gespeeld. De deur wordt dan toch vrij snel opengezet, waardoor de ondertussen karakteristieke schelle gitaren en autoritaire bas lekker hun gang kunnen gaan. Deze single is misschien wat meer voor de hand liggend dan de vorige, minder complex, maar het blijft verbluffend wat voor catchy en toch overdonderende refreinen de Londenaars in elkaar kunnen steken. Ook de zangstijl van frontman Charlie Drinkwater maakt van TV Priest een band om in het oog te houden. Hij trekt zich maar weinig aan van het ritme of de flow van het nummer en praat, bij gebrek aan een betere verwoording, door zowat alle instrumentatie heen met de verwoestende kracht van bijtend zuur. Op welke andere manier zou je de lijnen ‘Well, all I can do is talk / My God, I’ve never had an original thought!’ zeggen? November kan niet snel genoeg komen.

13 november is de debuutplaat, Uppers, daar al.

Twitter / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 september 2020

About Author

Sam Nassiri i guess this must be the place


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief