Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest – “This Island”

Fans van punk hier op Dansende Beren zouden stillaan wel eens moeten uitkijken naar de bewegingen van TV Priest. De gloednieuwe band uit de buitenwijken van Londen deed nog voor ze hun eerste nummer uitbrachten al heel wat stof opwaaien. Hun geweldige debuutsingles “House of York” en “Runner Up” werden vervolgens opgemerkt door BBC 6 Music, die ze dan ook resoluut in hun afspeellijsten stopte. Dat klinkt op het eerste zicht misschien niet als zo’n big deal, maar voor een band die niet veel ouder is dan het coronavirus, is het dat toch wel. Nu hoopt TV Priest die lijn door te trekken met hun nieuwe single, “This Island”.

Ook deze single begint overdonderend snel. Zowel de moddervette bas als de indringende drums houden perfect gelijke tred in de intro en laten elkaar voor de rest van het nummer niet meer los. De zang van frontman Charlie Drinkwater is net als in “Runner Up” en “House of York” doordrenkt van het nihilisme en sarcasme, maar weet tegelijk te charmeren. Het nummer bevat net dat tikkeltje extra melancholie om de luisteraar geen seconde te laten vergeten wat voor soort punk dit is. Het is dan ook ‘a song about feeling under prepared in your responses, yet powerful in your convictions’, aldus de band.

This Island” is toch wat delicater in vergelijking met de voorbije singles, met wat synths die zelfs niet mis zouden staan op een lief popnummer, maar het is daarom niet minder gemeen. Refreinen lijken een van de sterke punten te zijn van TV Priest, dat onder het motto ‘We’re drifting out of modern ways!’ de pletwals nog maar eens bovenhaalt. Misschien toch wat oordopjes leveren bij het uitbrengen van die debuutplaat, jongens. In het land van TV Priest is het woord van chaos wet. Laat maar komen, zeggen wij dan.

Dat zal wel nog even op zich laten wachten. Het debuutalbum van TV Priest, Uppers, krijgen we te horen op 13 november.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

148 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TV Priest - "Limehouse Cut"

17 juni wordt een datum om neer te prikken in de agenda van alle postpunkfans. Londense groep TV Priest doet in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Bury Me In My Shoes"

De postpunkpriesters van TV Priest zegenen ons binnenkort weer met een album. Het Londense kwartet doet dat iets meer dan een jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.