Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest – “Runner Up”

Een dikke maand geleden werd de wereld voorgesteld aan TV Priest en nu zijn ze hier weer met de follow-up voor hun debuutsingle “House Of York”. TV Priest is een gloednieuwe punkband uit de buitenwijken van London. Alsof een stel milennials uit de buitenwijken iets anders zouden doen dan een hoop gitaren oppakken en de buren hoorndol maken. Het viertal, dat elkaar al reeds kende sinds jeugd, is eindelijk uit de kelder van moederlief geraakt en heeft het kunnen schoppen tot de studio. “Runner Up” is de twee single die de band ons aflevert.

“Runner Up” heeft dat springerig gevoel van een postpunknummer, maar toch de impact van oldschool punk, zeker nadat de baslijn alles helemaal omver geblazen heeft wanneer de speelse intro haar ware aard toont. Het is geen nummer voor mensen met gevoelige oortjes.’”Runner Up” address feelings and patterns of lived experience as a citizen of a globalised, late capitalist nation.”, legt frontman Charlie Drinkwater uit. Als TV Priest de soundtrack maakt voor de volgende anarchistische revolutie, het zou ons niet verbazen. Het is net met die wanhopige, maar toch sarcastische toon, zoals alleen punk kan zijn (zie IDLES  voor meer bewijs), dat deze heerlijke single overtuigt. Geen scheen blijft ongeschopt, geen trommelvlies blijft nog heel. Met “Runner Up” ontpopt TV Priest zich ironisch genoeg tot een echte winnaar.

Een ep of album heeft de band nog niet aangekondigd, maar wij hopen alleszins dat die eerder vroeger dan later komt.

Twitter / Instagram / Facebook

119 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Homo Sapien"

Parquet Courts bracht ons drie jaar geleden met Wide Awake! misschien wel de beste plaat in hun reeds tienjarig bestaan. Als dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES - "The Beachland Ballroom"

Fans van IDLES kunnen zich verheugen op alweer een nieuwe plaat van de band. Nadat de groep vorig jaar nog met Ultra…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.