Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle TV Priest – “House Of York”

Een nieuwe dag in lockdown, een nieuw staaltje postpunk om je oren warm te houden. Deze keer afkomstig van TV Priest, een nagelnieuwe band uit de buitenwijken van Londen. Het viertal kent elkaar al sinds hun jeugd, maar vond pas het afgelopen jaar -na in hun tienerjaren al samen muziek gemaakt te hebben- de weg naar de studio. Met hun debuut “House Of York” geeft TV Priest meteen flink gas, en trekt de band ten aanval tegen de Britse monarchie. Dat de Queen nog niet meteen van plan is om het loodje te leggen, breekt hen duidelijk zuur op, en de urgente maar tegelijk frisse toon die daarmee gepaard gaat, komt meteen flink binnen.

Het nummer zelf laat in het begin weinig merken van diens activistische, bijna anarchistische toon. De hel barst echter al snel los wanneer de fuzz opengedraaid wordt en een versplinterende golf van gitaar je overspoelt. De donkere toon waarmee Charlie Drinkwater een hoop vaderlandse cliches de vernieling in zingt, klinkt gevaarlijk rebels. Soms zelfs als onvervalste schenenschopperij. ‘This is not my national anthem!’ raast hij, terwijl piepend en krakend een paar tonen van het Amerikaanse volkslied door de versterker dreunen. Nog wat provocatie nodig? ‘We’re all uninvited guests at someone else’s wedding!’, een historisch knikje naar de Rozenoorlogen. Lang verhaal kort: “House Of York” is een heerlijk krachtig en catchy nummer, gemaakt op de geboortegrond van punk. En of je dat hoort!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Lifesize"

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

TV Priest - Uppers (★★★★½): Schenen schoppen tot ze blauw zien

Van alle indrukwekkende postpunkacts die in 2020 debuteerden, is TV Priest ongetwijfeld een van de meest consequente. Het Londense viertal onder leiding…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.