Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Working Men’s Club – “Valleys”

© Ben Houdijk

Working Men’s Club moet een van de revelaties geweest zijn op het afgelopen Eurosonic festival in Groningen. Met hun vreemde liveshow en dansbare muziek konden ze vriend en vijand overtuigen van hun talent. Ze brachten dit jaar al twee singles uit met “White Rooms and People” en “A.A.A.A.” en na wat uitstel krijgt hun debuutplaat op 2 oktober een definitieve releasedatum. Met “Valleys” krijgen we een ferme openingstrack van zes minuten en dertig seconden te horen.

De release van “Valleys” is er eentje met veel extra’s geworden. Zo krijg je er meteen wat remixes bovenop en een bonus track in de vorm van “Golden”. De band moet dan ook iets geven aan zijn fans, die al zo lang wachten op het debuutalbum, maar we zijn ervan overtuigd dat ze al tevreden zouden zijn met “Valleys” op zich. Het nummer is namelijk een synthanthem geworden dat hier en daar vettige baslijnen implementeert en vooral snel op je voeten mikt. Denk aan bands als The Chemical Brothers en Soulwax en je weet wat Working Men’s Club hier neerzet. De band weet zijn talent te integreren in het nummer, maakt er iets geheel eigen van en klinkt tegelijk volwassen. Ze mixen techno met gitaren en dat op een manier die iedereen aanspreekt. Bonustrack “Golden” is daar een voorbeeld van, want in tegenstelling tot “Valleys” overheersen daar de gitaren en verdwijnt het synthgedeelte volledig in het niets.

Working Men’s Club zijn manusjes van alles en die debuutplaat wordt een bont allegaartje, zoveel is nu al zeker.

2972 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men’s Club – “X”

Working Men’s Club leverde vorig jaar een uitstekend debuutalbum af door een wervelende combinatie van synths, vettige gitaren en strakke drumcomputerbeats, wat…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Working Men's Club - Working Men's Club (★★★★): Gitaren en drumcomputers

Toen de concertwereld nog met een volle capaciteit zijn gang kon gaan, trokken duizenden mensen voor een weekend naar het Nederlandse Groningen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.