Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Working Men’s Club – “A.A.A.A.”

Wat helpt beter om in onzekere tijden even de miserie te vergeten? Juist, muziek! Het Britse viertal Working Men’s Club behoorde tot de ontdekkingen van Eurosonic dit jaar en gaat een spannend jaar tegemoet. De groep maakte immers zojuist bekend op 5 juni hun eerste album Working Men’s Club uit te brengen op Heavenly Recordings, het label waar ook al King Gizzard & The Lizard Wizard op getekend waren. De plaat werd opgenomen in Sheffield en geproducet door ene Ross Orton, die ook al achter de knoppen zat bij Arctic Monkeys en M.I.A.. Bij de fijne aankondiging hoorde ook het nieuwe nummer “A.A.A.A.”.

Working Men’s Club heeft de afgelopen jaren een unieke sound ontwikkeld. Ondanks de duidelijke new wave invloeden, klinkt de sound van de band heel up to date. Op “A.A.A.A.” focust de band voornamelijk op het instrumentale en dat is weer meer dan de moeite. Met een soppy bas en duistere elektronische klanken zorgt Working Men’s Club voor een onheilspellende sfeer. Het korte ‘spoken word’-gedeelte mist zijn effect niet en zorgt voor de nodige afwisseling. We zijn heel benieuwd of de band op 5 juni de verwachtingen zal kunnen inlossen, want deze zijn nu al hooggespannen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

1419 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men’s Club – “Y?”

Wie zou gaan denken dat er in 2020 geen volwaardige festivals zijn doorgegaan, heeft Eurosonic vergeten. Dat was natuurlijk in januari, toen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Working Men’s Club – “X”

Working Men’s Club leverde vorig jaar een uitstekend debuutalbum af door een wervelende combinatie van synths, vettige gitaren en strakke drumcomputerbeats, wat…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.