Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Working Men’s Club – “White Rooms and People”

© Ben Houdijk

Working Men’s Club was de revelatie op Eurosonic dit jaar, maar ze ontgroeien momenteel hun status als geheimtip. Met hun poppy postpunk wisten ze professionals en ook de normale festivalganger te overtuigen, en niets staat een doorbraak meer in de weg. De hype rond het gezelschap uit Yorkshire wakkerde in de herfst van vorig jaar aan dankzij de release van hun eerste drie heel sterke nummers. Vandaag verscheen eindelijk hun vierde single “White Rooms and People” waarbij ze samenwerkten met producer Ross Orton, die eerder al samenwerkte met Arctic Monkeys en M.I.A.

Het ging razendsnel voor Working Men’s Club, voor sommige bandleden zelfs iets te snel, maar ze moeten presteren en dat doen ze ook met verve. “White Rooms and People” is funky postpunk waarmee de band duidelijk maakt dat het genre niet altijd zwaar en weemoedig moet zijn. Het schrijftalent van de nog maar achttienjarige Sydney Minsky-Sargeant zorgt ervoor dat “White Rooms and People” ook inhoudelijk scherp staat. Jammer dat het nummer na iets minder dan drie minuten al afgelopen is, want wij kunnen er maar niet genoeg van krijgen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Working Men's Club - Working Men's Club (★★★★): Gitaren en drumcomputers

Toen de concertwereld nog met een volle capaciteit zijn gang kon gaan, trokken duizenden mensen voor een weekend naar het Nederlandse Groningen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Working Men’s Club - "Valleys"

Working Men’s Club moet een van de revelaties geweest zijn op het afgelopen Eurosonic festival in Groningen. Met hun vreemde liveshow en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.