Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. Peter Hook en Georgia – “Aries”

Damon Albarn surfte voor het eerst op de radiogolven in 1990 en bracht het jaar erop een eerste album uit met Graham Coxen onder de naam Blur. De Britpop band wist vele hits te scoren, maar Albarn had nood aan afwisseling en richtte eind de jaren ’90 een nieuwe band op: Gorillaz. Voor dat bekende muziekproject werkte Albarn in die dikke twintig jaar samen met ontelbaar veel andere artiesten. Gaande van De La Soul en Bobby Womack tot George Benson en Little Dragon. Op het meest recente album van Gorillaz waren er bijna geen samenwerkingen te vinden, maar dat is Albarn intussen terug goed aan het maken met The Song Machine.

The Song Machine bestaat uit verschillende episodes waarbij telkens een nieuw lied hoort. Op elk nummer krijgen we één of meerdere artiesten te horen die nog nooit hebben samenwerkt met Gorillaz. Zo waren slowthai en Slaves te horen op “Momentary Bliss” en Fatoumata Diawara op  “Désolé“. Voor het nieuwe “Aries” kroop Albarn in de opnamestudio met Peter Hook (ex-bassist van Joy Division en New Order) en Georgia. De Britse zangeres en producer haar stem is niet te horen op “Aries”, maar ze stond wel in de voor drums en percussie. Hook horen we wel zingen tijdens het refrein en hij nam uiteraard ook de basgitaar voor zijn rekening.

De ziel van “Aries” is opnieuw gevuld met melancholiek, een emotie waarvan we intussen weten dat Albarn deze bij overmaat bezit. Toch is dit lied geen droevige ballade. Dat is te danken aan de leuke gitaarlijn en de percussie van Georgia. De repetitieve achtergrondzang van Peter Hook tijdens het refrein vormt ook een leuk contrast met die melancholie waardoor “Aries” een mooi uitgebalanceerd nummer is. Hook laat zijn invloed ook gelden in de sfeer waardoor de gedachte aan Joy Division en New Order nooit ver weg is. Het lied is misschien iets minder catchy dan “Momentary Bliss” en “Désolé”, maar slecht is het zeker niet.

Facebook / Instagram / Website

 

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

582 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

Gorillaz - Song Machine Season One: Strange Timez (★★★★): Infestatie van oorwurmen

Gorillaz werd altijd wel wat beschouwd als het zijproject van Blur-frontman Damon Albarn. De Britpoplegende creëerde de virtuele band rond 2D, Noodle,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "The Pink Phantom" (feat. Elton John & 6LACK)

23 oktober is het zover, dan verschijnt het zevende album van Gorillaz. Het afgelopen jaar werden er al een hele hoop singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.