Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. slowthai & Slaves – “Momentary Bliss”

Begin 2000 verscheen het eerste album van Gorillaz. Een Britse band met als frontman 2-D, Russel Hobbs op drums, Noodle voornamelijk op gitaar en tot slot Murdoc Niccals op basgitaar. Murdoc zat tijdens het opnameproces en de tour van het meest recente album in de gevangenis en werd tijdelijk vervangen door Ace uit The Powerpuff Girls. 2-D, Noodle, Russel en Murdoc bestaan jammer genoeg niet echt. Gorillaz is de bekendste digitale band waarbij de bandleden in videoclips dus worden vervangen door geanimeerde figuurtjes. De mannen achter deze unieke band zijn Jamie Hewlett en Damon Albarn, in een vorig leven frontman van Blur en ondertussen ook heel wat andere muzikale projecten.

Gorillaz bracht sinds 2001 zes albums uit waarvan Demon Days en Plastic Beach als de twee beste worden gezien. In 2017 verscheen Humanz en deze leek teleur te stellen, maar The Now Now uit 2018 maakte dit alweer gedeeltelijk goed. Een tour later kondigde Albarn aan dat hij het iets rustiger aan zou doen met Gorillaz en we dus niet al te snel nieuwe muziek konden verwachten. Het is dan ook een verrassing dat er werd aangekondigd dat Gorillaz aan The Song Machine werkte. Concreet is dat een serie waarbij iedere aflevering een nummer krijgt. De band wil hiermee afstappen van het concept album en vindt zichzelf dus alweer opnieuw uit.

Gorillaz staat er ook om bekend met veel artiesten samen te werken. Dit keer werkt de band samen met slowthai (die vorig jaar zijn debuutalbum uitbracht en ook al samenwerkte met onder andere Mura Masa en Flume) en Slaves (een muzikaal duo uit Kent met vier albums op hun naam). “Momentary Bliss” begint als vrij chill nummer met Damon Albarns herkenbare stem, maar al snel krijgen we aan de hand van een gitaartje de punk invloeden van Slaves te horen die eveneens wat doen terugdenken aan Blur. Een vrij slordige rap wordt afgewisseld met de herkenbare stem van Damon Albarn om te eindigen met een dromerige outro. Het nummer is wat te chaotisch om na een eerste keer te overtuigen, maar na enkele luisterbeurten begin je er orde in te zien. De drie artiesten lijken iets te veel te proberen in een nummer van slechts drieënhalve minuut, maar dat heeft wel zijn charme. Een langer nummer met meer opbouw had misschien wat meer indruk gemaakt.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

783 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Gorillaz - Meanwhile (★★½): Wachten, wachten, wachten

Je kent ze wel, Gorillaz, de bekendste virtuele band ter wereld. Sinds het begin van de jaren 2000 kruipt Blur-frontman Damon Albarn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Abstract - "SLUGGER" (feat. $NOT & slowthai)

Enkele maanden geleden kondigde Brockhampton aan dat ze dit jaar nog twee albums zouden uitbrengen om er dan een punt achter te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pa Salieu - "Glidin'" (feat. slowthai)

In januari werd Pa Salieu door een vakjury naar voren geschoven als BBC Sound of 2021, maar ook buiten de UK is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.