Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. slowthai & Slaves – “Momentary Bliss”

Begin 2000 verscheen het eerste album van Gorillaz. Een Britse band met als frontman 2-D, Russel Hobbs op drums, Noodle voornamelijk op gitaar en tot slot Murdoc Niccals op basgitaar. Murdoc zat tijdens het opnameproces en de tour van het meest recente album in de gevangenis en werd tijdelijk vervangen door Ace uit The Powerpuff Girls. 2-D, Noodle, Russel en Murdoc bestaan jammer genoeg niet echt. Gorillaz is de bekendste digitale band waarbij de bandleden in videoclips dus worden vervangen door geanimeerde figuurtjes. De mannen achter deze unieke band zijn Jamie Hewlett en Damon Albarn, in een vorig leven frontman van Blur en ondertussen ook heel wat andere muzikale projecten.

Gorillaz bracht sinds 2001 zes albums uit waarvan Demon Days en Plastic Beach als de twee beste worden gezien. In 2017 verscheen Humanz en deze leek teleur te stellen, maar The Now Now uit 2018 maakte dit alweer gedeeltelijk goed. Een tour later kondigde Albarn aan dat hij het iets rustiger aan zou doen met Gorillaz en we dus niet al te snel nieuwe muziek konden verwachten. Het is dan ook een verrassing dat er werd aangekondigd dat Gorillaz aan The Song Machine werkte. Concreet is dat een serie waarbij iedere aflevering een nummer krijgt. De band wil hiermee afstappen van het concept album en vindt zichzelf dus alweer opnieuw uit.

Gorillaz staat er ook om bekend met veel artiesten samen te werken. Dit keer werkt de band samen met slowthai (die vorig jaar zijn debuutalbum uitbracht en ook al samenwerkte met onder andere Mura Masa en Flume) en Slaves (een muzikaal duo uit Kent met vier albums op hun naam). “Momentary Bliss” begint als vrij chill nummer met Damon Albarns herkenbare stem, maar al snel krijgen we aan de hand van een gitaartje de punk invloeden van Slaves te horen die eveneens wat doen terugdenken aan Blur. Een vrij slordige rap wordt afgewisseld met de herkenbare stem van Damon Albarn om te eindigen met een dromerige outro. Het nummer is wat te chaotisch om na een eerste keer te overtuigen, maar na enkele luisterbeurten begin je er orde in te zien. De drie artiesten lijken iets te veel te proberen in een nummer van slechts drieënhalve minuut, maar dat heeft wel zijn charme. Een langer nummer met meer opbouw had misschien wat meer indruk gemaakt.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

918 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Cracker Island" (feat. Thundercat)

Damon Albarn speelde enkele maanden geleden een soloshow in Brussel en is ondertussen alweer volop aan het touren met Gorillaz, een van…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2022: Feesten met de handrem op

Het moet ergens begin 2014 geweest zijn toen de organisatie van Rock Werchter in een storm terechtkwam. Stromae werd toen namelijk aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.