Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Friday 13th” (feat. Octavian)

Wie Damon Albarn zegt, dacht vroeger misschien eerst aan Blur. Nu kijken we al sneller naar Gorillaz. Nadat hij daar in 2017 en 2018 nog twee albums mee uitbracht en er een tour aan vast hing, gaf de Brit aan dat het wel eens tien jaar zou kunnen duren voor de fictieve band nog eens boven water kwam. Zo ver kwam het uiteindelijk niet, want begin dit jaar kwam Gorillaz terug met Song Machine; een serie waarbij elke aflevering een eigen nummer krijgt. In die reeks kregen we al heel wat bekende namen te horen zoals Slowthai en Slaves op “Momentary Bliss“, Georgia en Peter Hook op “Aries” en onlangs nog Skepta en Tony Allen op “How Far?“. Vandaag krijgen we met Octavian de BBC Sound of 2019 te horen op “Friday 13th”.

De nieuwe single is een nummer waarop Gorillaz het rustig aan doet. Met heel wat zware synths schiet “Friday 13th” uit de startblokken, terwijl Octavian nonchalant rapt. Na een tijdje komen er wel wat chille, zomerse samples bij, maar tot een echte ontploffing komt de nieuwste worp van de band niet. Er worden heel wat effecten op Octavians stem gezet, wat de sfeer uiteindelijk wel ten goede komt. Damon zelf horen we deze keer enkel als backing. Op het einde komen er wat lichte toetsen aan te pas en treedt Albarn toch nog heel even naar de voorgrond. ‘oh, it’s a beautiful day’, roept hij, maar of dat ook echt zo is… Het is een slome en zware bedoening, die “Friday 13th”. Er gebeurt niet al te veel, waardoor we al snel onze aandacht verliezen. Qua sfeer klopt alles, maar met enkel sfeer kom je jammer genoeg niet ver.

Gorillaz heeft met Primavera Sound 2021 een eerste show bekendgemaakt. Een Belgische datum lijkt te volgen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1005 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Gorillaz - Meanwhile (★★½): Wachten, wachten, wachten

Je kent ze wel, Gorillaz, de bekendste virtuele band ter wereld. Sinds het begin van de jaren 2000 kruipt Blur-frontman Damon Albarn…
AlbumsRecensies

Jasper Erkens - Limbo Terminal (★★½): De ideale restaurantplaat

Jasper Erkens is amper 28, maar hij heeft al een goedgevulde muziekcarrière achter de rug. In 2009 bracht hij op zestienjarige leeftijd…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (22-28 maart)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.