Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Televised Mind”

In amper een klein jaar is Fontaines D.C. kunnen doorgroeien tot een van de grotere namen in het postpunkmilieu. De Ieren brachten een jaar geleden met Dogrel een van de strafste debuutplaten van het jaar uit uit en speelde ook nog eens een indrukwekkende show in de 4AD in Diksmuide. Het schrijfproces van de opvolger was zelfs al ingezet voordat Dogrel überhaupt was verschenen en dat zorgde ervoor dat de band zonder al te grote druk aan A Hero’s Death kon werken. Met de eerste twee voorsmaakjes “A Hero’s Death” en “I Don’t Belong” legden ze de lat meteen hoog en met “Televised Mind” doen ze er zelfs nog een schepje bovenop.

Vanaf de eerste seconden grijpt Fontaines D.C. je bij het nekvel op “Televised Mind” en laten ze je niet meer los. Het repetitieve zorgt hier weer voor een intense en duistere rit op het scherpste van de snee. De onheilspellende gitaarriff hakt er stevig in en dramt het energiepijl stevig de hoogte in. Frontzanger Grian Chatten laat zich op “Televised Mind” weer van van zijn meest kille kant horen zonder aan charisma in te inboeten. “Televised Mind” is een scherp staaltje postpunk waarmee Fontaines D.C. ons weer volledig mee heeft!

Op dinsdag 30 maart speelt Fontaines D.C. in Trix te Antwerpen. De ticketverkoop start vrijdag om 10u.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 juni 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief