Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “A Hero’s Death”

Fontaines D.C. bracht het afgelopen jaar met Dogrel een van de strafste (debuut)platen van 2019 uit, maar laat nu al weer van zich horen met nieuwe muziek. Het postpunk-gezelschap uit Dublin groeide in een mum van tijd uit tot boegbeelden in hun genre en gingen in september bijna aan de haal met de prestigieuze Mercury Prize. Het beloofde dan ook weer een uitermate druk jaar voor het vijftal te worden met optredens op onder andere Rock Werchter en Best Kept Secret. Helaas moesten de tourplannen voor even opgeborgen worden, maar de band lost wel op 31 juli hun nieuwe plaat A Hero’s Death. De verwachtingen voor nieuwe muziek liggen dan ook bijzonder hoog en met het kakelverse “A Hero’s Death” slaan ze de bal helemaal raak.

Fontaines D.C. ontwikkelde zichzelf muzikaal nog eens verder met hun nieuwe single “A Hero’s Death”. Vanaf de eerste noot neemt de band ons mee in hun verhaal en stijgt de spanning met de seconde. De repetitieve gitaar en drum zorgen ervoor dat we haast gehypnotiseerd zitten te luisteren naar wat frontman Grian Chatten ons te zeggen heeft. Door de strakke instrumentatie heeft “A Hero’s Death” ook weer de intensiteit van Dogrel, maar toch klinkt de band nog een tikkeltje agressiever. Frontman Grian Chatten vertrouwt ons de poëtische woorden ‘Life Ain’t Always Empty’ toe en wie zijn wij om hem tegen te spreken. Amper anderhalf jaar na hun debuut belooft A Hero’s Death de volgende meesterzet van Fontaines D.C. te worden.

De band spaart trouwens kosten noch moeite om het grote publiek te overtuigen, want in de clip voor hun nieuwe single is niemand minder dan Game Of Thrones ster Aidan Gillen te zien.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1306 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single workfriends – “Sick and Tired”

Postpunkbands schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Logischerwijs is het dus als beginnende band moeilijk geworden om een plaatsje bij de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan - "Hands Up"

Als je de Foo Fighters-hetze probeert te ontlopen  – of gewoon extra wil genieten van het betere gitaarwerk –, ben je bij…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.