Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “I Don’t Belong”

Er gras over laten groeien, dat doen postpunkbands niet graag. Dus brengt Fontaines D.C. een jaar na debuutplaat Dogrel op 31 juli A Hero’s Death uit. De titeltrack uit dat album kregen we ook al te horen, en met “I Don’t Belong” is er nu een tweede single uit dat album. Het is meteen ook de openingstrack van het album. Het laat ons kennis maken met de duistere sfeer die waarschijnlijk door heel de plaat zal doorschemeren.

De heerlijke opbouw in het nummer geeft je meteen weer de typische Fontaines D.C. sfeer dat ook zo geliefd werd op de debuutplaat. Een nogal schimmige gitaarlijn in combinatie met een gelaten vocale sfeer nemen je mee in een verhaal dat zich naar een climax probeert te heisen. Helaas komt die er niet en blijft “I Don’t Belong” gewoon een aangenaam en rustgevend liedje dat je zo al eens graag hoort passeren. De energie wordt hopelijk bewaard voor andere singles, voor nu kunnen we gewoon wat rustig wegdromen.


9 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Fontaines D.C. – “I Don’t Belong””

  1. Matthijs schreef:

    Ik vraag me af wat de jongens van Fountaines DC zelf zouden vinden dat je ze Brits noemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief