Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Dominic Fike – “Chicken Tenders”

Nadat hij eerder deze maand de single nog uitstelde naar aanleiding van Black Lives Matter, krijgen we vandaag het eerste nummer van Dominic Fikes debuutalbum. De jonge Amerikaan bracht in 2018 zijn debuut ep Don’t Forget About Me, Demos uit dat in eerste instantie onder de radar bleef, maar nadat hij begin 2019 een shoutout kreeg van Billie Eilish en Kevin Abstract van Brockhampton zelfs een video rond hem maakte, schoot zijn raket stijl de lucht in en werd “3 Nights” een grote hit. Later dat jaar werkte hij ook samen met Kenny Beats, Kevin Abstract, Omar Apollo en mocht hij zelfs een interlude voor zijn rekening nemen op Halsey’s album Manic

Met “Chicken Tenders” surft Dominic verder op de zomerse indiepop van “3 Nights” en minder op zijn r&b-achtige nummers die we vorig jaar te horen kregen. Openen doet de Amerikaan meteen met het refrein waarin we hem voor het eerst met een hogere stem horen zingen, maar bij de eerste strofe herkennen we meteen de oude Dom weer. Vanaf dat moment begint het nummer ook in een zomers sfeertje te baden, waarbij een flessenorgel toch voor een frisse noot zorgt. We zijn er dan ook van overtuigd dat dit nummer in menig ‘Summer Hits’ playlist zal staan.

Het enige dat we tot nu toe weten over Dominics debuutalbum is dat hij er twee en een half jaar aan heeft geschreven en dat “Chicken Tenders” het eerste nummer is van het album.

Facebook Instagram

 

26 juni 2020

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief