AlbumsRecensies

Kevin Abstract – ARIZONA BABY (★★★★): Afrekenen met het verleden

Kevin Abstract is weer terug, de oprichter van Brockhampton bracht na drie jaar wachten zijn derde soloalbum uit. ARIZONA BABY is een plaat waar menig Brockhampton fan ook meer dan gelukkig mee zal zijn, aangezien er een nummer op staat dat normaal gebruikt zou worden voor PUPPY, de plaat die er wegens omstandigheden nooit gekomen is.

Enkele weken geleden tweette Kevin nog drie verschillende datums in april. Al snel werd duidelijk dat hij zijn album in drie delen ging lossen, waarvan we het laatste deel dus vorige donderdag kregen. De dag voor het deel van het album werd er ook telkens een videoclip van een nummer gelost op het YouTube account van Brockhampton. Zo was “Big Wheels” het eerste nummer dat we te horen kregen, hierna volgden ook de clips van “Baby Boy” en “Peach”.

Van Brockhampton zijn we meestal gewend om rapnummers met een stevige beat te krijgen en ondanks dat Romil Hemnani ook hier de producer is, krijgen die beat enkel maar te horen op “Big Wheels” en “Boyer”. Op de rest van het album is de beat iets kalmer en dat is te danken aan Jack Antonoff, de frontman van de indierockband Fun., die zelf ook al eens achter de knoppen kruipt. Zo producete hij al voor Taylor Swift, Lorde, St. Vincent en nu dus ook Kevin Abstract. Die kalmere beats passen ook bij zijn hart, dat hij op dit album wil openstellen.

Op “Corpus Christi” vraagt hij zich af hoe zijn familie en vrienden over hem denken, omdat hij niet altijd de juiste dingen deed. Ook komt hij heel even terug op het voorval met Ameer Vann, die uit de groep werd gezet na beschuldigingen van verkrachting. Op een livestream, waar Kevin voor tien uur op een loopband wandelde voor zijn ouderlijk huis in Corpus Christi, Texas, vertelde hij dat dit zijn favoriete nummer is dat hij ooit heeft geschreven. Met de song die hierop volgt, “Baby Boy”, was menig Brockhampton fan zeer tevreden, omdat dit het nummer is uit de ‘Let’s get married’ video en dat normaal op het PUPPY album zou staan.

Kevin liet weten dat hij graag zou samenwerken met Dominic Fike, de zanger die de laatste tijd gehypet werd door Billie Eilish en waarover Brockhampton zelfs een video maakte. Op “Peach” krijgen we voor de eerste keer een samenwerk tussen de twee mannen te horen en hier krijgen ze ook nog hulp van Joba en Bearface, twee leden van Brockhampton. Samen maakten ze een nummer over een relatie uit hun jeugd en waar ze nu staan. Omdat het een heel rustig nummer is met een aanstekelijke gitaar, zou “Peach” het nog wel goed kunnen doen in het indiecircuit. De andere song waar de twee op samenwerkten was “Crumble”, waar hij het weer heeft over de problemen uit zijn jeugd. Ook hier gebruiken ze een stukje uit een nummer dat normaal op PUPPY had moeten verschijnen.

Op ARIZONA BABY rekent Kevin af met zijn verleden op een ietwat depressieve manier, die we tegenwoordig al gewend zijn van Billie Eilish. Wie Kevin Abstract live wil zien, moet op 27 juni afzakken naar de wei van Werchter, want dan staat hij daar met ‘The best boyband since One Direction’.

Twitter | Instagram

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

BROCKHAMPTON - TM (★★★★): Het gehoopte einde

Weinig dingen in het leven bieden meer voldoening dan je gelijk krijgen. Sinds de aankondiging van de tragische break-up van BROCKHAMPTON, speculeren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BROCKHAMPTON - The Family (★★): Sorry doet de boodschappen niet

Weinig dingen in het leven zijn zeker, maar als er iets is dat zeker is, dan is dat wel dat alles tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BROCKHAMPTON - “The Ending”

Het liefst hadden wij het ook anders gezien, maar we moeten er toch echt aan geloven: het einde van BROCKHAMPTON is nabij….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.