Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dominic Fike – “Phone Numbers”

Dominic Fike was een Amerikaanse Soundcloudrapper, maar vorig jaar besloot hij het roer helemaal om te gooien. Hij verwijderde al zijn muziek die online stond en begon met een propere lei, waaruit in oktober Don’t Forget About Me, Demos volgde. Op de ep kiest Dominic eerder voor indie en vrolijke deuntjes in plaats van Soundcloudrap. Begin dit jaar volgde dan zijn doorbraak; Billie Eilish noemde hem in een interview van NME een van de beste opkomende artiesten en de mannen van Brockhampton maakten zelfs een hele video over hem, waardoor gespeculeerd werd dat hij een nieuw lid van de boyband zou worden. Hierdoor kreeg zijn single “3 Nights” meer bekendheid en werd ze zelfs meer dan 160 miljoen keer gestreamd. Van Kevin Abstract mocht hij ook komen meezingen op twee nummers van Arizona Baby.

Op “Phone Numbers” werkte Dominic samen met producer Kenny Beats, die ook al samenwerkte met JPEGMAFIA, Vince Staples en JID. Kenny overhaalde Dominic om terug wat te beginnen rappen, waardoor hij dit afwisselt met zang. Het nummer heeft een heerlijke laidback beat, waar soms ook een gitaartje de bovenhand krijgt. De tekst is uit Dominics leven gegrepen, want hij zingt over mensen die hij al in jaren niet meer gezien heeft en hem ineens bellen na zijn succes.

Het is een tof, zomers nummer geworden dat zeker niet mag ontbreken in je ‘Zomer 2019’ playlist. De laatste maand bracht Dominic Fike al drie nummers uit, dus we zullen stilaan mogen beginnen uitkijken naar zijn eerste album.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Dominic Fike @ Ancienne Belgique (AB): Factor 30!

Gisteren was de uitvinder van ‘sun-damaged rock’ in het land en dat zorgde voor een golf van euforie aan de poorten van…
AlbumsRecensies

Dominic Fike - Sunburn (★★½): De verbranding niet waard

Dominic Fike heeft verre van een makkelijke jeugd gehad. De Amerikaan groeide op in het bloedhete Florida zonder vader (die was precies…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dominic Fike - "Mama's Boy"

Het zijn spannende tijden voor Dominic Fike. De Amerikaan bereidt zich momenteel voor op een tour door zijn thuisland en Canada, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.