Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “Guys”

The 1975 heeft ons geduld de laatste maanden serieus op de proef gesteld, want de jongens stelden de release van hun vierde album al verschillende keren uit. De ene keer omdat het nog niet helemaal af was, de andere keer door de coronacrisis en ga zo maar door. Aan dat lange wachten komt volgende week vrijdag eindelijk een eind, en laat ons eerlijk zijn, het is niet dat we verwaarloosd werden. Zo krijgen we vandaag al de achtste(!) single van dat album te horen, en daarmee hebben we nog niet eens de helft van Notes on a Conditional Form gehoord. Een serieus lange plaat dus, en wie de band volgt, weet ook dat het album zeer gevarieerd zal klinken.

We gingen al van Greta Thunberg op “The 1975” over stevige gitaren op “People” naar tonnen elektronica op “Frail State of Mind“. De rode draad was dus redelijk ver zoek, maar op de laatste paar nummers zagen we toch al enige gelijkenis. Het doel van de band is vooral om een idyllisch, rustgevend tafereeltje neer te zetten, zo hebben we de indruk. Op “The Birthday Party” dreigde het even de mist in te gaan, maar samen met Phoebe Bridgers bracht de band ons op “Jesus Christ 2005 God Bless America” daar weer dubbel en dik bovenop. Ook aan liefde is er in elk geval geen gebrek, want de catchy indiegitaartjes die ons zo van The 1975 doen houden, keerden in overvloed terug op “Me & You Together Song“, en zéker op “If Your Too Shy (Let Me Know)“. Laatstgenoemde kunnen we misschien zelfs dopen tot het beste nummer dat de jongens ooit maakten. Vandaag voegen ze daar met “Guys” de (waarschijnlijk) laatste single aan toe, voor we Notes in zijn geheel te horen krijgen.

Ook op de nieuwste worp van The 1975 is er aan liefde geen gebrek. “Guys” gaat namelijk over de relatie die Matty doorheen de jaren heeft opgebouwd met de andere bandleden. Zo noemt hij ze op een gegeven moment zelfs de liefde van zijn leven, en keren we tekstueel terug naar de begindagen van de band. Er worden anekdotes verteld over hun eerste keer in Japan, en over het feit dat de jongens het beste zijn wat hem ooit overkwam. Niet alleen de tekst is dus bijzonder liefdevol, maar ook van de muziek voelen we bijna vlinders in onze buik. Een romantisch indiegitaartje neemt ons mee op een rustgevende trip door het verleden en de percussie houdt een redelijk laag tempo aan. De gedroomde afsluiter van de plaat dus, want “Guys” is het laatste nummer dat we op Notes on a Conditional Form zullen horen, naast die 21 andere songs. Productieve jongens dus, en er doen ondertussen al geruchten de ronde over de volgende plaat, die al in een laatste fase zou zijn. Het zijn duidelijk hoogdagen voor de fans van The 1975!

Notes on a Conditional Form verschijnt op 22 mei. De show in de Lotto Arena werd verplaatst naar 9 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The 1975 - Being Funny in a Foreign Language (★★): Manipulatieve man op z'n saaist

Als je circa 2013 behoorlijk veel tijd doorbracht op het inmiddels stervende blogplatform Tumblr, dan weet je vast nog wel dat het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - "All I Need To Hear"

Als er een nieuwe plaat van The 1975 aan zit te komen, dan kan je er tegenwoordig donder op zeggen dat dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.