Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “Jesus Christ 2005 God Bless America” (feat. Phoebe Bridgers)

The 1975 is volop bezig met de promotiecampagne voor hun vierde plaat Notes on a Conditional Form. Eerder deze week maakte de band de tracklist en albumcover bekend (die je overigens onderaan dit artikel vindt), en daar doen ze vandaag met “Jezus Christ 2005 God Bless America” nog een schepje bovenop. Met 22 nummers, wordt NOACF het langste album dat de Britten al maakten, en wie hoopte dat er een lijn in de plaat lag, heeft pech. We gingen al van scheurende gitaren op “People“, over elektronische beats op “Frail State of Mind“, om dan met folk uit te komen op “The Birthday Song“. Vandaag komt er met “Jesus Christ 2005 God Bless America” een zesde single uit, en daarop doet de band het met Phoebe Bridgers. En eerlijk; aan het begin hadden we onze bedenkingen bij het nummer, maar uiteindelijk wist het ons ruimschoots te overtuigen.

De nieuwste van The 1975 lijkt verder te gaan waar “The Birthday Party” eindigde. Alleen klinkt het nu helemaal niet meer als The 1975. Niet alleen op muzikaal vlak, maar ook het zweverige staat op “Jesus Christ 2005 God Bless America” centraal. Dat mag best letterlijk genomen worden, aangezien het nummer begint als een ode aan Jezus Christus. Terwijl de akoestische gitaar rustig verder kabbelt, zingt Matty dat hij ‘in love is with Jesus Christ’. De tekst lijkt in het begin misschien een beetje vaag, maar het klinkt nog wel leuk. Er hangt een rustgevende sfeer doorheen het nummer en we worden bijna letterlijk meegenomen op een reis door de wolken. Na een paar minuten is het dan de beurt aan Phoebe Bridgers. We hoorden haar al doorheen het nummer als backing, maar de derde chorus is helemaal voor haar. Haar breekbare stem brengt het nummer naar een hoger niveau, en ook de samenzang tussen haar en Matty klinkt prachtig. Uiteindelijk ebt het religieuze thema helemaal weg en neemt de liefde het over. Het nummer heeft iets weg van Bon Iver, maar met de nodige 1975-touch. Single nummer zes werd een prachtig natuurlijk tafereel, dat ons nog harder doet uitkijken naar de volledige plaat.

De release van Notes On A Conditional Form werd nog maar eens uitgesteld naar 22 mei. De show in de Lotto Arena werd verplaatst naar 9 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Notes on a Conditional Form albumcover:

De albumcover werd geïnspireerd op die van Wilco’s Yankee Hotel FoxtrotOok hierop staat een nummer dat “Jesus, Etc.” heet, dus misschien is “Jesus Christ 2005 God Bless America” ook daarop geïnspireerd.

Notes on a Conditional Form tracklist:

 1. The 1975
 2. People
 3. The End (Music For Cars)
 4. Frail State of Mind
 5. Streaming
 6. The Birthday Party
 7. Yeah I Know
 8. Then Because She Goes
 9. Jesus Christ 2005 God Bless America (feat. Phoebe Bridgers)
 10. Roadkill
 11. Me & You Together Song
 12. I Think There’s Something You Should Know
 13. Nothing Revealed / Everything Denied
 14. Tonight (I Wish I Was Your Boy)
 15. Shiny Collarbone
 16. If You’re Too Shy (Let Me Know)
 17. Playing on my Mind
 18. Having No Head
 19. What Should I Say
 20. Bags Not in Net
 21. Don’t Worry
 22. Guys

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1414 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - "Happiness"

Anno 2020 zijn er maar weinig mensen meer die nog niet van The 1975 hebben gehoord. De Britse band bracht inmiddels al…
LiveRecensies

Phoebe Bridgers @ AFAS Live: Met een lach en een traan

Terwijl de meesten van ons nu aan het genieten zijn van een rustige zomer met weinig verplichtingen, zit Phoebe Bridgers met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Guthrie"

We zijn nog maar nauwelijks bekomen van het fantastische optreden van Phoebe Bridgers op Rock Werchter of daar is Julien Baker al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.