Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “Me & You Together Song”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Stilzitten is niet bepaald de favoriete bezigheid van The 1975. Iets meer dan een jaar geleden kregen we met A Brief Inquiry Into Online Relationships nog een vernieuwende plaat te horen (die her en der met het legendarische OK Computer van Radiohead werd vergeleken), daarna trok de band op tour en begin 2020 zou er al een nieuwe plaat volgen. Notes On a Conditional Form zou met z’n 22 nummers het langste 1975-album ooit worden en de release was oorspronkelijk in februari, maar de opnames draaiden iets langer uit dan verwacht. Daarom werden zowel de plaat als de daaropvolgende tour uitgesteld, maar om de pijn te verzachten kregen we al een paar singles te horen.

Daaruit konden we afleiden dat Notes On a Conditional Form alle kanten zou opgaan. Greta Thunberg neemt het openingsnummer “The 1975” voor haar rekening, op “People” namen scheurende gitaren de bovenhand en “Frail State of Mind” werd een zweverig popnummer. Ook “Me & You Together Song” werd zo’n leuk popnummer met de nodige dosis liefde daaraan toegevoegd. De band speelde het zonet live op BBC Radio 1 en daaruit konden we afleiden dat de gitaren vanop “People” een poppy downgrade kregen. Ze werden verdrongen naar de achtergrond, waardoor de single lekker zweverig klinkt zoals we het van The 1975 gewoon zijn. De band lijkt terug te keren naar haar begindagen, maar dan in een hedendaagse, meer ervaren versie. “Me & You Together Song” werd een lekker vrolijk feelgood-nummer waarop we onmogelijk kunnen blijven stilzitten. Sterk werk van de Britten!

De release van Notes On A Conditional Form werd uitgesteld naar 24 april. De show in de Lotto Arena werd verplaatst naar 9 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

1010 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single No Rome, The 1975 & Charli XCX - "Spinning"

Dat er al lang wordt gesproken over een eventuele samenwerking tussen The 1975 en Charli XCX, is geen publiek geheim meer. Vandaag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast - "Be Sweet"

  De Amerikaans-Koreaanse Michelle Zauner bereikte een eerste muzikaal succes met emoband Little Big League. Na de tragische dood van haar moeder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.