Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “If You’re Too Shy (Let Me Know)”

Er komt binnenkort een nieuwe plaat van The 1975 aan en iedereen mag het geweten hebben, aangezien de band vandaag al met de zevende(!) single van Notes On A Conditional Form naar buiten komt. Je zou bijna denken dat de Britten op die manier al zo goed als hun hele plaat hebben uitgebracht, maar niets is minder waar. Het vierde album van The 1975 wordt er namelijk eentje met maar liefst 22 nummers. Ook als je verwachtte dat er een rode draad doorheen NOACF zou hangen, kom je bedrogen uit.

The 1975 wist ons met hun vorige singles al te overtuigen, teleur te stellen, maar ons vooral ons keer op keer te verrassen. Dat begon al toen niemand minder dan de Zweedse klimaat-activiste Greta Thunberg openingsnummer “The 1975” voor haar rekening mocht nemen. Sinds toen werden we al omvergeblazen door de gitaren op “People” en de beats op “Frail State of Mind“. We werden vrolijk van de liefde op “Me & You Together Song” en de idyllische sfeer die de band samen met Phoebe Bridgers wist te creëren op “Jesus Christ 2005 God Bless America“, maar toch werden we een beetje ontgoocheld door “The Birthday Party“. De grenzen rond genres lijken dus helemaal verdwenen, en daarom keken wij al vol verwachting uit naar wat The 1975 ons dit keer onder onze neus zou duwen.

Verwacht het onverwachte dus, en dat was ook het geval voor het splinternieuwe “If You’re Too Shy (Let Me Know)”. Volgens vele fans werd dit nummer ‘het beste 1975-nummer ooit’, en we kunnen hun redenering zeker begrijpen. De nieuwste worp van de band bevat alles wat The 1975 te bieden heeft. De single lijkt even idyllisch en kalm te starten als “Jesus Christ 2005 God Bless America” dankzij de rustgevende mix van kalme gitaren en dromerige elektronica, maar na een goeie minuut beginnen we er pas echt aan. Een strakke drum zet de toon en de catchy gitaren die we zo leuk vonden aan de eerste albums van de band, doen hun intrede. Matty’s stem is elektronisch bewerkt, waardoor hij zeemzoet klinkt. The 1975 lijkt helemaal herboren, want het is bijna onmogelijk om stil te blijven zitten. Daarna neemt een intrigerende baslijn ons terug mee in de tijd en ontploft het nummer voor de zoveelste keer. Alsof dat alles nog niet genoeg was, krijgen we ook nog eens een saxofoonsolo voorgeschoteld, waardoor de single een jazzy touch krijgt.

Het is een dikke vijf minuten genieten geblazen, want de jongens keren terug naar hun roots. The 1975 schenkt ons misschien wel de definitie van de band in één nummer. Is het daarom het beste nummer dat de Britten ooit maakten? Misschien wel. Ons hebben ze in elk geval losjes overtuigd.

De release van Notes On A Conditional Form werd nog maar eens uitgesteld naar 22 mei. De show in de Lotto Arena werd verplaatst naar 9 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The 1975 - Being Funny in a Foreign Language (★★): Manipulatieve man op z'n saaist

Als je circa 2013 behoorlijk veel tijd doorbracht op het inmiddels stervende blogplatform Tumblr, dan weet je vast nog wel dat het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 - "All I Need To Hear"

Als er een nieuwe plaat van The 1975 aan zit te komen, dan kan je er tegenwoordig donder op zeggen dat dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.