Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “Frail State of Mind”

© CPU – Nathan Dobbelaere

The 1975 weet wel hoe ze zichzelf in de kijker kunnen blijven spelen. De groep bracht eind vorig jaar een nieuwe plaat uit, maar zat ook dit jaar niet stil. We zagen shows van hen op Werchter en Sziget, en de band loste zo nu en dan ook eens een single. De meest opvallende daarvan was ongetwijfeld die met Greta Thunberg. Het laatste wapenfeit dateert weliswaar al van een goeie twee maand geleden met het tamelijk stevige “People”. Tijd voor een nieuwe single en dat wordt de volgende van hun nieuwe plaat Notes On A Conditional Form, die op 21 februari verschijnt. Een maand later, op 24 maart, speelt de band in de Lotto Arena.

“Frail State of Mind” is de titel van het nieuwe nummer en die is alleszins veel minder stevig dan “People” was. Er kruipen weer heel wat synths in de song, en je zou in het begin zelfs kunnen denken dat er hier een nummer van Bonobo opligt. Dat ligt vooral aan de zweverige productie, maar eens de vocals van Matt Healy invallen, hoor je direct dat dit een song is van The 1975. Veel meer dan dat gebeurt er ook niet in de single, behalve een iets sneller tempo op het eind en dus moet je jezelf ook gewoon laten meeslepen. Niets wereldschokkends dus, maar wel aangenaam. Het wordt alleszins een divers album, die nieuwe van The 1975, zoveel is zeker.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single No Rome, The 1975 & Charli XCX - "Spinning"

Dat er al lang wordt gesproken over een eventuele samenwerking tussen The 1975 en Charli XCX, is geen publiek geheim meer. Vandaag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast - "Be Sweet"

  De Amerikaans-Koreaanse Michelle Zauner bereikte een eerste muzikaal succes met emoband Little Big League. Na de tragische dood van haar moeder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.