Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “Frail State of Mind”

© CPU – Nathan Dobbelaere

The 1975 weet wel hoe ze zichzelf in de kijker kunnen blijven spelen. De groep bracht eind vorig jaar een nieuwe plaat uit, maar zat ook dit jaar niet stil. We zagen shows van hen op Werchter en Sziget, en de band loste zo nu en dan ook eens een single. De meest opvallende daarvan was ongetwijfeld die met Greta Thunberg. Het laatste wapenfeit dateert weliswaar al van een goeie twee maand geleden met het tamelijk stevige “People”. Tijd voor een nieuwe single en dat wordt de volgende van hun nieuwe plaat Notes On A Conditional Form, die op 21 februari verschijnt. Een maand later, op 24 maart, speelt de band in de Lotto Arena.

“Frail State of Mind” is de titel van het nieuwe nummer en die is alleszins veel minder stevig dan “People” was. Er kruipen weer heel wat synths in de song, en je zou in het begin zelfs kunnen denken dat er hier een nummer van Bonobo opligt. Dat ligt vooral aan de zweverige productie, maar eens de vocals van Matt Healy invallen, hoor je direct dat dit een song is van The 1975. Veel meer dan dat gebeurt er ook niet in de single, behalve een iets sneller tempo op het eind en dus moet je jezelf ook gewoon laten meeslepen. Niets wereldschokkends dus, maar wel aangenaam. Het wordt alleszins een divers album, die nieuwe van The 1975, zoveel is zeker.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.