Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “People”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In het Verenigd Koninkrijk behoren ze steevast tot een van de grootste groepen van de afgelopen jaren en zijn ze tegelijk heel geliefd bij de muziekcritici. Ze wonnen dit jaar zelfs het album van het jaar op de Brit Awards met A Brief Inquiry Into Online Relationships en dit weekend zijn ze een van de headliners op Reading & Leeds. Het vierde album Notes on a Conditional Form is pas voorzien voor 21 februari van 2020, maar dat houdt de band rond Matthew Healy niet tegen om al wat nummers op de wereld los te laten. Hun vorige nummer “The 1975”, waarop we ook de klimaatactiviste Greta Thunberg hoorden, stelde ons op muzikaal gebied teleur. Vandaag stelden ze hun nieuwe nummer “People” voor in het radioprogramma van Annie Mac op BBC Radio 1.

“The 1975” omschrijven de heren van The 1975 als een soort inleiding van de plaat en dus krijgen we vandaag met “People” het eerste echte nummer van Notes on a Conditional FormDe groep uit Manchester gaat nu eens de iets ruigere kant op, die verrassend veel weg lijkt te hebben van postpunk. Niet alleen schreeuwt Matthew Healy redelijk intrigerend onder andere de woorden ‘wake up’, ook de rest van het nummer straalt veel ruwheid uit. De gitaren klinken dreigend en de bas heel zwaar en staan sterk in contrast met de elektronische klanken die ze ons op hun vorige plaat voorschotelden. “The People” is een wake up call van formaat, die zeker met de branden in het Amazonewoud heel actueel klinkt. The 1975 bewijst nog maar eens waarom ze tot de interessantste bands van het continent horen en dat zowel op muzikaal als inhoudelijk vlak.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1422 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single No Rome, The 1975 & Charli XCX - "Spinning"

Dat er al lang wordt gesproken over een eventuele samenwerking tussen The 1975 en Charli XCX, is geen publiek geheim meer. Vandaag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japanese Breakfast - "Be Sweet"

  De Amerikaans-Koreaanse Michelle Zauner bereikte een eerste muzikaal succes met emoband Little Big League. Na de tragische dood van haar moeder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.