Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “People”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In het Verenigd Koninkrijk behoren ze steevast tot een van de grootste groepen van de afgelopen jaren en zijn ze tegelijk heel geliefd bij de muziekcritici. Ze wonnen dit jaar zelfs het album van het jaar op de Brit Awards met A Brief Inquiry Into Online Relationships en dit weekend zijn ze een van de headliners op Reading & Leeds. Het vierde album Notes on a Conditional Form is pas voorzien voor 21 februari van 2020, maar dat houdt de band rond Matthew Healy niet tegen om al wat nummers op de wereld los te laten. Hun vorige nummer “The 1975”, waarop we ook de klimaatactiviste Greta Thunberg hoorden, stelde ons op muzikaal gebied teleur. Vandaag stelden ze hun nieuwe nummer “People” voor in het radioprogramma van Annie Mac op BBC Radio 1.

“The 1975” omschrijven de heren van The 1975 als een soort inleiding van de plaat en dus krijgen we vandaag met “People” het eerste echte nummer van Notes on a Conditional FormDe groep uit Manchester gaat nu eens de iets ruigere kant op, die verrassend veel weg lijkt te hebben van postpunk. Niet alleen schreeuwt Matthew Healy redelijk intrigerend onder andere de woorden ‘wake up’, ook de rest van het nummer straalt veel ruwheid uit. De gitaren klinken dreigend en de bas heel zwaar en staan sterk in contrast met de elektronische klanken die ze ons op hun vorige plaat voorschotelden. “The People” is een wake up call van formaat, die zeker met de branden in het Amazonewoud heel actueel klinkt. The 1975 bewijst nog maar eens waarom ze tot de interessantste bands van het continent horen en dat zowel op muzikaal als inhoudelijk vlak.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1987 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.