FeaturesInstagram

Zes niet te missen optredens in de Botanique in maart (+ tickets te winnen)

© CPU – Bert Savels

De Brusselse Botanique weet elk jaar opnieuw uit te pakken met een mix tussen jonge wolven en vaste waarden en dat is komende maand niet anders. In maart staan er heel wat mooie acts op het programma. Zoveel zelfs dat het moeilijk is om een keuze te maken. Daarom deden wij dat voor jou en kozen we de zes acts uit die je gezien moet hebben. Doe hieronder vooral wat inspiratie op, want voor al deze shows mogen we tickets weggeven. Veel succes!

4/03 – Joesef

Wie van emotionele lo-fi pop houdt met hier en daar wat jazzy invloeden, moet op woensdag 4 maart in de Witloof Bar zijn. De jonge Schotse zanger Joesef zal er zijn gevoelige kant komen showen. Hij bracht in 2019 zijn debuut ep Play Me Something Nice uit. Een ep die hij van begin tot eind zelf schreef en produceerde. Verder bracht hij tot zover in 2020 ook de single “Think That I Don’t Need Your Love”. Een gevoelige stem hoort bij een gevoelig hartje, dat horen we bij de “Loverboy”-zanger. Geen heavy shit, gewoon laidback viben en wegdromen met de liefde in gedachte.

7/03 – Boy Pablo

Boy Pablo moeten we je wellicht niet meer voorstellen, maar voor wie de afgelopen twee jaar onder een steen heeft geleefd, doen we het toch. De piepjonge zanger en songwriter Nicolas Muñoz brengt een mix van pop tot rock, met lo-fi invloeden. Hij groeide op korte tijd uit tot een van de bekendste indie acts van het moment. Zijn rise to fame begon in 2017 met “Everytime”, een low budget muziekvideo met een heel coole aesthetic, waarmee hij miljoenen views haalde op YouTube. ‘When all your high school bullies decide to make an indie band’, staat er in de reacties te lezen. Zeker checken dus. Momenteel staat de teller van “Everytime” op 27 miljoen streams. Niet veel later bracht hij zijn debuut-ep Roy Pablo uit. Die leverde hem een tour doorheen Europa op. In 2018 gooide hij daar nog een nieuwe ep bovenop, Soy Pablo. Na uiteindelijk maar één single “Never Cared” in 2019, speelde de Noor met zijn band heel wat festivals plat afgelopen zomer, waaronder Dour. Hopelijk brengt hij op 7 maart wat nieuw materiaal mee naar de Botanique, uitkijken dus.

8/03 – King Nun

Voor wie het allemaal wat minder afgelikt mag zijn, is er King Nun. Een Londens viertal dat een frisse wind doet waaien door het indierock landschap. Ze stonden al in het voorprogramma van niemand minder dan Foo Fighters en zijn naar eigen zeggen klaar voor de volgende grote stap richting eeuwige roem. Na een reeks singles en een ep I Have Love, brachten ze in oktober van 2019 hun debuutalbum Mass uit, waarmee ze hun eerste stempel willen drukken op het hudige indierock landschap. Mass werd een donker coming of age verhaal, autobiografisch naar eigen zeggen, met een flinke dosis melancholie. Hopelijk kunnen de heren de koning in zichzelf boven halen in de Botanique, dan wordt het zeker en vast een helse en energieke rit.

10/03 – Wolf Parade

Experience is key. Dan zitten we goed met Wolf Parade. Ze hebben sinds hun oprichting in 2003 al een turbulent verleden achter de rug. Anno 2011 stond de teller van het aantal albums dat ze ons schonken op drie. Apologies to the Queen Mary, At Mount Zoomer en Expo 86. Daarna besloten de Canadese rockers om een break in te lassen, die uiteindelijk vijf jaar duurde. In 2016 kondigden ze dan hun comeback aan, met een zelfgetitelde ep en een nieuw album Cry Cry Cry in 2017. Dan even doorspoelen naar het nu. Op 24 januari van dit jaar releaseten ze hun vijfde studioalbum, Thin Mind. Materiaal zat, en ook ervaring zat. We zullen zien wat dat geeft, op 10 maart in de Botanique.

18/03 – Poppy

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Amerikaanse zangeres en performer Poppy kunnen we onmogelijk in een vastbepaald hokje steken. Wat ze doet en vooral hoe ze dat doet, is zo uiteenlopend. Dat weten we uit haar verleden, een verleden dat felbesproken en redelijk controversieel is. Ze begon als YouTuber en om haar muzikale carrière kracht bij te zetten, besloot om samen te werken met regisseur Titanic Sinclair. Ze maakten korte performance art video’s en videoclips die door het algemene publiek als bevreemdend werden onthaald en dat is nog licht uitgedrukt. Ronduit creepy is een ander woord. Zo vreemd dat ‘s werelds grootste YouTuber Pewdiepie er zelfs een video over maakte.

Op muzikaal vlak heeft ze ook al wat geëxperimenteerd. Van ambient muziek op :36 (Music to Sleep To), naar Poppy.Computer met k-pop invloeden, tot zelfs een samenwerking met de Amerikaanse dj en producer Diplo. Op 9 januari 2020 kregen we haar nieuwste album te horen, I Disagree, waarop ze opnieuw een andere weg inslaat. Een donkerdere weg met metalinvloeden, op z’n Poppy’s. Er valt heel wat te zeggen over Poppy, maar misschien is dat een goede reden om haar gewoon een keertje live aan het werk te zien. In de Botanique dus, op 18 maart.

28/03 – Smino

Hiphop on top; en één van die toppers is ongetwijfeld Smino. De Amerikaanse rapper uit St. Louis groeide op in een muzikale familie, in de kerk. Die gospel- en soulinvloeden zijn een prachtige rode draad doorheen zijn repertoire. Gooi daar nog wat funk en snedige teksten bij en het feest is compleet. Hij is lid van de hiphop-supergroep Zoink Gang, met JID, Buddy en Guapdad 4000. In 2017 bracht hij zijn eerste full-length studio album, blkswn uit en in november 2018 kwam daar zijn nieuwste album NØIR bij, waarmee hij nu voor het eerst zal headlinen op Belgische bodem.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Black Country, New Road @ Botanique (Orangerie): Onbevangen wanorde

De laatste keer dat Black Country, New Road in België speelde, was op Sonic City in 2019. Ondertussen ging het hard voor…
InstagramLiveRecensies

Claire Laffut @ Botanique (Orangerie): Fletse blauwe tintjes

Afgelopen week kon de hele wereld kennismaken met Claire Laffut. Neen, de zangeres is niet op wereldtournee, maar haar gezicht keek neer…
LiveRecensies

Slow Crush @ Botanique (Rotonde): Zoete droom

De tweede langspeler van Slow Crush is er bijna! In 2018 kwam de Belgische shoegaze band naar buiten met hun eerste album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.