AlbumsRecensies

Boy Pablo – Soy Pablo (★★★★½): Wegdromen over de liefde

Singer-songwriters zijn helemaal in en dat zal Boy Pablo geweten hebben. Samen met zijn lotgenoten Declan Mckenna, Gus Dapperton en Rex Orange County brengt hij in zijn eigen subgenre de wereld in beweging met indiepop-songs over liefde, opgroeien als jongere en de huidige toestand van de wereld. Via een ‘foutje’ in het systeem van YouTube kwam de video “Everytime” steeds terug als aanbevolen bij een groot aantal mensen met als gevolg dat de 18-jarige Boy Pablo een soort van internetrevelatie werd. Voor ons is dit geen verrassing, zijn dromerige indie-pop kunnen wij namelijk ook wel smaken.

Op dit elan gaat Boy Pablo dan ook verder, Soy Pablo bevat namelijk niets dan vrolijke, dansbare gitaarliedjes. Zo klinkt “Feeling Lonely” helemaal niet zoals de sad-ballad die je bij zo’n titel zou denken, in tegenstelling zelfs. Een heerlijk gitaarriffje trapt het album af, gevolgd door een uiterst meezingbaar refrein. Ook singles “Sick Feeling” en “Losing You” voldoen aan die definitie, waarbij het eerste iets meer synthgericht is, en dat tweede uitblinkt in z’n dromerigheid. Alledrie nummers die aansluiten bij het oudere materiaal van de band, zonder dat het lijkt alsof ze altijd hetzelfde doen.

Opvallend is hoe de meeste nummers heel kort zijn. Zo heb je “wtf” die met z’n 1:12 recht op je heupen mikt, of “Limitado” (2:34), die even op de rem gaat staan, op een voor de rest razendsnel album. “Limitado” gaat over een liefde die duidelijk niet wederzijds is, en onze Boy Pablo die zich afvraagt hoe dit komt. Gelukkig sluit Boy Pablo af met een kanjer van een song, zowel in lengte als in kwaliteit. “tkm” doet het grotendeels volgens het vaste recept, maar in de helft krijg je een gitaarsolo om je duimen en vingers bij af te likken. Combineer dit met nog wat subtiele synths en voor je het weet droom je weg over vergeten zomeravonden en verdorven liefdes.

Boy Pablo doet op Soy Pablo waar hij goed in is: dromerige melodieën combineren met eenvoudige ritmes, waarbij hij met zijn zachte stem lekker gaat filosoferen over de liefde. Een recept waar wij bij Dansende Beren maar al te graag van smullen! Ook de toekomst van Boy Pablo ziet er rooskleurig uit, want de muziek blijkt niet alleen op plaat te werken, ook live is het de moeite. Zo speelde hij vorig jaar de AB aan flarden met zijn dreampop.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

boy pablo – Wachito Rico (★★½): Liefde en overvloedige synths

In 2017 verscheen boy pablo, een Noorse singer-songwriter met Chileense achtergrond, op het toneel met zijn gezapige bedroom pop. Net als wij…
AlbumsRecensies

ROLE MODEL - our little angel (★★★): Voorzichtige stap richting een debuutalbum

Tucker Pillsbury, ook wel bekend als ROLE MODEL, is een artiest die we zeker in de gaten moeten houden. De 23-jarige zanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles boy pablo - "leave me alone!" & "be with me"

De jeugd is aan een opmars bezig en dat is op muzikaal vlak niet anders. De Noorse Nicolás Muñoz is daar een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.