Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Boy Pablo & Jimi Somewhere – “Never Cared”

De indierockgroep Boy Pablo heeft met “Never Cared” hun muziekrepertoire opnieuw weten aanvullen, deze keer in het gezelschap van Jimi Somewhere. De vijfdelige Noorse groep, aangevoerd door de negentienjarige Nicolás Pablo Muñoz met Chileense roots, staat bekend om hun charmante slaapkamer-pop gekenmerkt door lo-fi productie en aanstekelijke gitaarriffs. Ze kregen in 2017 onverwachts aandacht toen YouTube de video voor hun eerste single “Everytime” bij zowat iedereen op het tabblad ‘Aanbevolen’ van de site liet zien, wat de clip snel miljoenen weergaven opleverde. Boy Pablo bracht tussen 2016 en 2018 al twee ep’s uit en enkele singles. Van een album is er momenteel nog geen sprake.

Hoewel Muñoz’ tekst radeloos melodramatisch overkomt in “Never Cared”, maakt zijn speelse zang duidelijk dat hij plezier heeft met het zingen ervan. Het nummer behandelt de angst voor romantisch verlies, maar behoudt de typische zonnige benadering van de band met golvende synths, heldere en melodieuze gitaar en luchtige drums. Boy Pablo maakt het soort zwoele dagdroommuziek die je even doet ontsnappen, waardoor het duidelijk wordt dat hun succes meer is dan een virale toevalstreffer.

Boy Pablo is ondanks hun jonge leeftijd op de goede weg en blijft ons verwennen met heerlijke indiepop. Wie Boy Pablo graag eens in levende lijve aan het werk ziet, moet zich zondag 14 juli naar de festivalweide van Dour begeven.

Facebook / Website / Twitter

Ontdekt nog meer muziek op onze Spotify.

28 juni 2019

About Author

Ariane Cooremans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief