Features

Zes tips voor De Zwerver in het voorjaar van 2020

In de West-Vlaamse muzikale tempel De Zwerver (Leffinge), zullen ook in 2020 heel wat topacts neerstrijken. Wij kozen er zes uit die je zeker niet mag missen. We mogen er bovendien gratis tickets voor weggeven. Hoe je die kan winnen lees je op het einde van dit artikel. Veel succes!

13/03 – Shht, Borokov Borokov, Willy Organ en PAARD

Hou je van knotsgekke, absurde, maar belangrijker, ook dansbare muziek? Dan moet je op 13 maart afzakken naar de Zwerver. Als hoofdact serveren ze Shht. Een Gentse band die je met liedjes over salami en Mao Zedong ongetwijfeld aan het dansen brengt. Afgelopen zomer passeerden ze op onder andere Pukkelpop en recentelijk op Eurosonic Noorderslag (Groningen). Hoog tijd om Leffinge nog een keertje op zijn kop te zetten. Ze worden die avond bijgestaan door niemand minder dan Borokov Borokov. Deze Antwerpse helden maken het minstens even absurd en dansbaar; maar dan met Nederlandse ‘teksten’. Als special guest komt Willy Organ, die we nog kennen van zijn ijzersterke passage op Leffingeleuren 2019. De openingsact wordt voorzien PAARD. Dit drietal zal je met zijn ‘groovy Hiphop, nu-jazz & broken beats’ zeker op de juiste weg zetten voor een avond vol dansplezier.

26/03 – Niklas Paschburg en Mirek Coutigny

Niklas Paschburg neemt je op 26 maart mee op een reis in gedachten. De Duitse pianovirtuoos, die overigens nog maar 25 jaar is, zal je proberen meeslepen in zijn mix van neo-klassieke, ambient en elektronische pianomuziek. Dat combineert hij met percussiegeluiden en af en toe zelfs een accordeon. Paschburg is een rasecht multitalent die met zijn muziek een bijzonder emotioneel verhaal weet te vertellen. In de lin- up wordt hij bijgestaan door het Gentse pianotalent Mirek Coutigny. Als winnaar van Verse Vis 2019, en met lovende kritieken op Leffingeleuren 2019, krijgt hij ook nu zijn kans in De Zwerver. Beide artiesten zitten ook klaar met nieuw materiaal om los te laten.

14/05 – Cassels

Deze twee broers uit Groot-Brittannië kennen we onder meer van hun singles “The Leaking Ark” en “The Woman In The Moon”, alsook hun album dat in september 2019 uitkwam: The Perfect Ending. Hun muziek is naar eigen zeggen weggelegd voor misantropen en misnoegden. Ze brengen op hun nummers een grote brok maatschappijkritiek overgoten met een stevig sausje pessimisme. Je zou er depressief van worden, maar de twee gebroeders brengen hun muziek op zo’n aanstekelijke manier dat je volledig meegeraakt in hun verhaal. Niets beter dan collectief boos zijn op het systeem, zeker in combinatie met wat stevig gitaar- en drumwerk.

18/05 – Anna Burch

Hopelijk is de lente tegen 18 mei volledig doorgebroken. Dat is de perfecte setting voor deze zangeres uit het Amerikaanse Detroit. Op haar cv zien we dat ze onder meer zangeres was bij Frontier Ruckus, en mede frontvrouw bij Failed Flowers. Beiden gevestigde waarden in Michigan. Anna Burch brengt zowel dromerige popmuziek als indierock, en alles daartussen. Haar debuutalbum, Quit The Curse deed het heel goed. In Leffinge wordt het uitkijken naar haar nieuwe album dat op 3 april uitkomt. Wie al graag een voorproefje wilt, kan genieten van “Not So Bad” een single vanop het nieuwe album dat ze zopas releaste.

21/05 – Bambara

“Serafina” behoorde tot een van onze 101 beste singles van 2019. De Amerikaanse postpunk-band Bambara kan ons bekoren met donkere gitaren en beukende drums. Die mogen ze bovenhalen wanneer ze in mei afzakken naar De Zwerver. Met “Heat Lightning” brachten ze al een stevige voorbode voor hun vierde album Stray, dat ze in Leffinge zullen voorstellen. Ze speelden al eerder een concert in café De Zwerver, en keren nu dus terug met een nieuwe plaat om opnieuw het dak eraf te spelen.

29/05 – The Stroppies

Ontstaan rond de keukentafel in Melbourne, Australië, brengen The Stroppies psychedelische slackerpop. Alle bandleden hebben verschillende muzikale achtergronden bij Twerps, The Stevens, Boomgates Dick Diver en Blank Statements. Toch besloten ze in 2016 om de krachten te bundelen en zo kregen we The Stroppies. Zoals we in onze 101 beste singles van 2019 beschreven, zijn The Stroppies de perfecte roadtrip band. “Cellophane Car” is daar een ideaal voorbeeld van. Wie echter geen zin heeft om eindeloos lang in de auto te zitten, kan ze dus op 29 mei aan het werk horen in café De Zwerver. Wie niet kan wachten of niet weet wat te verwachten, kan al een keertje luisteren naar Whoosh. Het meest recente album van The Stroppies, uit maart 2019.

 

Related posts
LiveRecensies

Viagra Boys, Crack Cloud & Shht @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Extravagant, maar vooral heel plezant

Op vrijdag 6 mei had Botanique het perfecte trio samengesteld om het weekend in te zetten. Althans als je van vettige gitaren…
AlbumsRecensies

Willy Organ - Laat Ze Maar Branden (★★★½): Greatest Hits N°2

Enkele gelukkige fans konden twee weken geleden meegenieten van een busreis naar en van Menen. Daar werd de trouwe Kerk van Willy…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shht – “Newsflash”

Pas een tweetal weken geleden zagen we Shht aan het werk in Het Depot. Hun set bestond vrijwel geheel uit nieuwe nummers,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.