Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cassels – “The Leaking Ark”

Twee broers uit Groot-Brittannië bieden muziek aan die naar eigen zeggen het meest geschikt is voor de misantropen en misnoegden onder ons. Dat recept leverde Cassels al twee platen op, maar het grote succes is voorlopig nog uitgebleven –wat misschien niet hoeft te verbazen als je je muziek op die negatieve manier verpakt. Vermoedelijk kan hen dat geen moer schelen; de broers doen gewoon wat ze willen. Zo ook op hun nieuwe single “The Leaking Ark”, die hun aankomende plaat zal sieren. The Perfect Ending komt uit op 6 september en we zijn super benieuwd waar deze eigenwijze pessimisten nog allemaal mee op de proppen zullen komen.

“The Leaking Ark” gaat over de slechte behandeling die dieren vaak te verduren krijgen, en de zanger stelt dat het niet hun eerste lied is dat gaat over ‘how humans have royally fucked up the planet’. Gezellig is iets anders, maar doordat het cynisme er zo vingerdik opligt, krijgt het geheel iets ludiek. Check zeker eens de tekst; de verwijzingen naar Peppa Pig, Nemo en andere bekende dierfiguren blijven niet uit om de situatie die ze bekritiseren helemaal in het belachelijke te trekken. Maar ook los van Cassels’ boodschap is het een fel lied, met name door de instrumentals die aan de basis liggen. De grungy gitaar en sterk aanwezige drum geven “The Leaking Ark” een krachtige dimensie en op het einde hebben de familieleden nog een psychedelisch aandoende outro voorzien. De georkestreerde en ongezien cynische chaos van Cassels is niet te schatten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief