InstagramLiveRecensies

Sigrid @ Ancienne Belgique (AB): Vaarwel winterblues

© CPU – Larissa Zenner

Twee zomers geleden zaten we op Pukkelpop oog in oog met een jonge Noorse zangeres genaamd Sigrid, die toen nog van een succesvol debuutalbum droomde. Die droom maakte ze dan in maart waar met haar eerste langspeler Sucker Punch. De verwachtingen waren hoog, want het jaar voordien werd ze door de Britse muziekexperten en de BBC verkozen tot BBC’s Sound Of 2018, maar de sympathieke popster liet zich niet onder druk zetten. Met een verademende frisheid stormde ze ons hart en de charts binnen, waardoor we niet begrijpen dat de AB gisteren net niet uitverkocht was. 

© CPU – Larissa Zenner

Emotional Education vormde het interessante debuut van de Britse hartsvriendinnen IDER. Het duo put kracht uit hun prachtige samenzang, die ook in hun halfuur durende set de leidraad vormde. Hoe mooi het ook klonk, het miste soms wat finesse om helemaal binnen te komen. Wanneer die finesse er wel was, zoals in “Wu Baby” of Mirror”, waren we meteen al meer fan omdat de drums ook meer effect hadden. Op zich is IDER zeker geen slecht voorprogramma, maar net voor een energiebom als Sigrid, komen ze wat fletsjes over.

Het is al de vijfde keer dat Sigrid in ons landje optreedt, dus een zekere routine zit er inmiddels in. Dat merkte je van zodra ze tijdens de showopener “Mine Right Now” het podium dolgelukkig ophuppelde en zoals gewoonlijk het publiek vriendelijk begroette met een brede glimlach. Met het daaropvolgende “In Vain” bewandelde ze dan al snel een iets sentimenteler pad, dat door een slimme opbouw niet echt verveelde en toch een explosiever einde kende. Goed aangepakt en opgelost.

© CPU – Larissa Zenner

De afgelopen drie jaar heeft Sigrid heel wat kilometers opgedaan en dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen, want de Noorse popprinses bewandelt tijdens een show elk stukje van het podium. In het lichtjes voorspelbare, maar nog steeds intense  “Plot Twist” ging ze zoals in bijna elk nummer van links naar rechts met een jeugdig enthousiasme waarmee ze al snel een glimlach op je gezicht toverde. Ook haar debuutsingle en hitje “Don’t Kill My Vibe” zorgde voor een leuk feestje zoals we dat bij Sigrid gewoon zijn, al is het verrassingseffect inmiddels wel een beetje weg doordat de liveversie nog steeds dezelfde is als in het begin. “High Five” was daarentegen nog iets vrolijker dan anders.

© CPU – Larissa Zenner

365 dagen geleden oftewel precies een jaar geleden zagen we Sigrid in La Madeleine al het beste van zichzelf geven, maar in de AB was de productie wat groter en kleurrijker waardoor ze nog eens extra quirky overkwam. Toch genoten we het meest van het moment waarop ze alleen op het podium stond. Ze bracht achter een kleine piano “Dynamite”, maar na een gemiste start begon ze er opnieuw aan. De manier waarop ze dat oploste, deed ons inzien waarom we haar zo graag hebben. Ze is gewoonweg uiterst sympathiek, waardoor niemand haar iets kwalijk neemt. Zeker niet omdat ze met “Home To You”, eveneens een solo op de piano, wederom voor een positieve vibe in de zaal zorgde.

Sigrid is een echte energiebom en kan door haar energieke popnummers ook op veel warmte bij haar fans rekenen. “Strangers” blijft nog steeds een monsterhit die je van voor naar achter meebrult en heeft enkele positieve gevolgen op je gemoed. Ook afsluiter “Don’t Feel Like Crying”, een anthem om over je mental break downs te geraken, stelde niet teleur en kreeg het publiek een laatste keer helemaal mee. Een bis was niet aan de orde en dat vonden we absoluut niet erg, want dat had enkel dynamiek uit de show gehaald.

© CPU – Larissa Zenner

Sigrid is een artieste die leeft van de spontaniteit en die was in de Ancienne Belgique door een onoverkoombare routine soms wat zoek. Toch moeten we ook onderlijnen met wat voor een zelfzekerheid ze over het podium dartelde en hoe toonvast ze klonk. In achttien nummers, goed voor één uur en twintig minuten pret, toonde Sigrid dat ze lang niet meer het schuchtere meisje uit een klein Noors dorpje is, maar een popprinses is die grote zalen kan meekrijgen. Het concert was een zoete inval op onze winterblues en daarvoor zijn we haar in ieder geval meer dan dankbaar al hebben we ze al betere shows zien geven. 

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist

Mine Right Now
In Vain
Schedules
Plot Twist
Raw
Sight of You
Don’t Kill My Vibe
Level Up
High Five
Go To War
Business Dinners
Sucker Punch
Dynamite
Home To You
Basic
Never Mine
Strangers
Don’t Feel Like Crying

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Slow Pulp @ Ancienne Belgique (AB Club): Wegdromen naar de festivalweide

De Amerikaanse indierockband Slow Pulp zakte op deze eerste echte zonnige avond van 2024 af naar de Club van de Ancienne Belgique….
InstagramLiveRecensies

Faithless @ Ancienne Belgique (AB): Muziek heelt alle wonden

Toen op kerstavond 2022 het nieuws ons bereikte dat Maxi Jazz het tijdelijke voor het eeuwige had verwisseld, werd het stil in…
InstagramLiveRecensies

Billy Talent @ Ancienne Belgique (AB): Punk-'n-roll

Doordrenkt van nostalgische gevoelens ontpopte Billy Talent zich de laatste jaren tot een respectabele festivalact. Zo kreeg de band vorig jaar op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.