AlbumsRecensies

Sigrid – Sucker Punch (★★★★): Uppercut van een toekomstige wereldster

Moet ze nog een introductie krijgen? Nog altijd maar 22 jaar, ze tekende 3 jaar geleden bij het grote Island Records en staat ondertussen bekend als één van de grootste toekomstige popsterren ter wereld. Geboren en getogen in de Noorse stad Ålesund, maar ondertussen al wereldwijd bekend. Bij ons was ze al te zien op Pukkelpop, Rock Werchter, AB Club en La Madeleine. Haar singles haalden miljoenen streams, en nu lost ze eindelijk haar debuutalbum. Sigrid is hot, en lijkt niet te stoppen. Dat debuutalbum is vernoemd naar haar hit “Sucker Punch”, Sigrid wil ons direct een uppercut in het gezicht verkopen. De verwachtingen waren hoog, lost ze die ook in?

Het is niet altijd gemakkelijk om een beschrijving van Sigrid neer te schrijven. Ze kan heel explosief uit de hoek komen, zoals op haar debuutsingle “Don’t Kill My Vibe” en eerder genoemde “Sucker Punch”, op “Strangers” en “Mine Right Now” pompt er dan weer een beat uit de luidsprekers die perfect met haar stemgeluid samensmelt. Op “Don’t Feel Like Crying” en “Sight Of You” horen we strijkers. “In Vain” en “Dynamite” zijn breekbare ballads. De enige constante is dat onmiskenbare popgeluid.

Dat is de grootste sterkte van Sigrid. Ze wil geen voorgekauwde popmuziek maken, maar ziet overal kansen. Ze neemt de vrijheid om verschillende ingrediënten van de popmuziek te combineren om haar eigen mix te maken. Elk nummer is herkenbaar, maar geen enkel nummer is hetzelfde. Zo horen we op “Business Dinners” enkele trapelementen. Een atypisch popnummer, de strofen kennen namelijk maar twee zinnen. Het tempo gaat omhoog en omlaag, wat zorgt voor een interessant nummer. Op “Never Mine” houdt ze wel vast aan die typische popstructuur, wat zorgt voor een makkelijk verteerbaar nummer. Het kan niet ontkend worden dat er zeer veel mensen aan het project Sigrid werken, om van haar de volgende grote popster te maken.

De nummers op Sucker Punch zijn zorgvuldig geselecteerd om een evenwichtige balans te maken van meezingers tot ballads. Hetgene wat dit album echt goed maakt is, is dat het allemaal natuurlijk aanvoelt. De muziek van Sigrid voelt aan als haar muziek, en niet die van een team songwriters. Haar nummers over vriendschap en liefde zijn herkenbaar en voelen écht aan, simpelweg omdat het gewoon zo is. Sigrid is nog steeds dat simpele meisje uit Noorwegen die haar verhaal wil vertellen. Dat is doorheen het gehele album hoorbaar en dat werkt. Voeg daar nog eens bij dat het allemaal heel volwassen klinkt, zo is het op momenten moeilijk te geloven dat dit een debuutalbum is. Sigrid klinkt heel groots en matuur.

In een tijd waar vooral vrouwen de popindustrie domineren is Sigrid een meerwaarde. Ze is authentiek, de toeters en bellen worden achterwege gelaten. Het enige dat telt is talent, wat ze in overvloed bezit. ‘Pictures, numbers, figures, yet deeper, smarter and I’m just tryna be me‘ zingt ze op “Business Dinners”, waarmee ze duidelijk maakt dat ze alleen maar haar zelf wil zijn.

Facebook | Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
AlbumsRecensies

Sigrid - The Hype (★★★½): Beloftevolle toekomst

De Scandinavische landen lijken nog steeds de Europese hoofdleverancier van sterke popsongs en daar is de Noorse Sigrid geen uitzondering op. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid - "Ghost"

Het uiterst catchy “Don’t Kill My Vibe” zette de Noorse Sigrid zowaar meteen op de muzikale kaart in 2017. Even later ruilde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.