Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yokan – “Don’t Wanna Be Insane”

© Taike De Wilde

De Dansende Beren houden niet alleen van grote zalmen, maar kunnen ook genieten van kleinere en minder gekende acts. Yokan is nu nog een kleine zalm, maar is al aardig wat naam aan het maken in het Gentse en omstreken. Ze brachten al twee singles uit die ons allebei konden smaken. De band maakt electropop met onverwachte wendingen. Ze klinken al lang niet meer als een band die nog in zijn kinderschoenen staat, dat ondanks het nog maar een jaar geleden is dat ze hun debuutsingle “Hold On” uitbrachten. De tweede single “Something New” wist ons nog meer te overtuigen door de verrassende, catchy synths. De afgelopen maanden bracht de band nog heel wat tijd door in de opnamestudio, en dat heeft niet alleen een nieuwe single, maar ook een ep tot gevolg. Die ep komt later dit najaar uit en zal op 4 december voorgesteld worden in de Gentse Charlatan.

“Don’t Wanna Be Insane” is het laatste voorproefje van die ep, en in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, is het wel een zot nummer. Het refrein komt stoerder over dan we gewend zijn van de band, maar het werkt wel. Yokan weet ons opnieuw te verrassen. Tijdens het tweede deel moeten we denken aan “Disparate Youth” van Santigold, waardoor het al vanaf de eerste luisterbeurt vertrouwd aanvoelt. Op het einde wordt er naar een grote climax toegewerkt, waarop je met gemak kan losgaan. Hoewel de band nog maar drie nummers uitbracht, tonen ze nu al hun veelzijdigheid. Yokan is zeker en vast de moeite waard om in het oog te houden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 oktober 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief