Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yokan – “Best Served Cold”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Yokan is terug! We hebben het daarbij niet over het Japanse geleiachtige dessertje, maar wel de zesledige elektropopband uit Gent. We leerden Yokan al kennen in 2019 toen ze hun eerste ep Together op ons afvuurden. Nadat de jongens in 2020 ook nog eens de publieksprijs van Humo’s Rock Rally in de wacht wisten te slepen, leek de deur naar het grote publiek geopend. Toch bleef het tot nu toe eerder stil rond de band. Ze gebruikten het afgelopen jaar (je weet wel waarom) om opnieuw de studio in te duiken en zowel hun repertoire als sound verder uit te werken. Met een nieuwe drummer én een nieuw nummer zijn ze in elk geval klaar om ons te overtuigen van hun kunnen.

Het thema van “Best Served Cold” is duidelijk: one-night-stands en alle drama die daar bij komt kijken. Of het liefdesleven van de bandleden ook zo dramatisch is, laten we in het midden, maar het zorgt in elk geval wel voor een meezingbaar refrein. Muzikaal gezien zijn we van Yokan steeds een popperige en elektronische sound gewend zoals Imagine Dragons of Twenty One Pilots en dat is hier niet anders. Niet de meest complexe melodie die we ooit hoorden, maar bij popnummers is dat niet noodzakelijk een vereiste. We zijn er nog niet aan uit of we bij “Best Served Cold” echt over hitmateriaal kunnen spreken, hoewel we het de jongens enkel maar toewensen. Live zien we het nummer wel al met zekerheid werken, zo ook wekt het onze nieuwsgierigheid naar het overige nieuwe werk van de band.

Eind februari schotelt Yokan ons, als alles goed gaat, een nieuwe ep voor.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Related posts
Interviews

Interview Yokan: ‘Er zijn zoveel dingen die we interessant vinden en ook eens willen uitproberen’

Yokan staat klaar om de nieuwe sensatie in het Belgische muzieklandschap te worden. Met hun radiovriendelijke sound en goed doordachte nummers hebben…
AlbumsRecensies

Yokan - Together (★★★): Vernieuwende wervelwind

België barst van het muzikaal talent, daar weten wij bij Dansende Beren alles over. Goeie muziek uitbrengen is natuurlijk één ding, maar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yokan - "Don't Wanna Be Insane"

De Dansende Beren houden niet alleen van grote zalmen, maar kunnen ook genieten van kleinere en minder gekende acts. Yokan is nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.