Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yokan – “Something New”

© Taike De Wilde

De Gentse band Yokan staat te popelen om de nieuwe sterren van het belpoplandschap te worden. Met hun debuutsingle “Hold On” wisten ze alvast de kaap van de 15k streams op Spotify te halen, zonder een echte marketingmachine achter zich te hebben. Sinds kort is de band trouwens getekend bij Evil Penguin Records en worden ze omringd door een jong en ambitieus managementteam dat grootse plannen met hen koestert. In de MotorMusic-studio in Mechelen hadden ze de kans om aan hun eerste ep te werken en daar is “Something New” al een eerste (aanstekelijk) voorsmaakje van.

Yokan weet duidelijk waar het mee bezig is, of dat gevoel geven ze ons althans met het beluisteren van “Something New”. De elektropopsound op het nieuwe nummer klinkt heel opwindend en zit goed in elkaar. Zeker het gebruik van synths mist zijn effect niet en voorziet het nummer van heel veel catchyness. Echt verkocht zijn we dankzij het fabuleuze refrein van “Something New” dat piekfijn gezongen werd door frontman Tibor Pokuta en zich al snel ontpopt als toffe oorwurm. “Something New” voelt wel degelijk aan als iets nieuws in de Belgische elektropopwereld, en we hopen dat Yokan deze lijn zal kunnen doortrekken op hun debuut-ep.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1683 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yokan - "Best Served Cold"

Yokan is terug! We hebben het daarbij niet over het Japanse geleiachtige dessertje, maar wel de zesledige elektropopband uit Gent. We leerden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GOOSE - "Losing You"

“Losing You” is de laatste ontbrekende schakel van de nieuwe GOOSE ep Something New. Het nummer is net zoals zijn voorgangers op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goose - "Viper"

Goose is al gigantisch lang een vaste waarde in ons land, maar heeft zijn naam sinds het NONSTOP-project nog eens met fluostift…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.