AlbumsRecensies

Yokan – Together (★★★★): Vernieuwende wervelwind

België barst van het muzikaal talent, daar weten wij bij Dansende Beren alles over. Goeie muziek uitbrengen is natuurlijk één ding, maar het waarmaken is een andere zaak. Yokan is zo een band die dat laatste helemaal kan gaan doen. De jongens doen dat al uitstekend binnen het Gentse, maar de rest van Vlaanderen zal ongetwijfeld snel volgen. Zeker nadat Yokan ons helemaal inpakte op Sound Track, kunnen we ons niets anders dan een mooie toekomst voor de band voorstellen. We maakten toen al vergelijkingen met het grote Twenty One Pilots, maar na het uitbrengen van “Something New” en “Don’t Wanna Be Insane” waren we helemaal verkocht.

Hoog tijd om die discografie uit te breiden en alles op een ep te zetten, moet de band gedacht hebben. Op Together werd de veelzijdigheid van Yokan in de kijker gezet. “Something New” is hier misschien wel het beste voorbeeld van. Yokan slingert een beetje tussen de donkere bassen en de vrolijke synths, waardoor het extreem vernieuwend klinkt voor de Belgische muziek. Het nummer werd dan ook niet voor niets de eerste single van de ep. Die andere single “Don’t Wanna Be Insane” werd dan weer – in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden – een enorm dansbaar nummer. Het is dan ook bijna onmogelijk om niet de vergelijking met wereldbands als Imagine Dragons of Twenty One Pilots te maken.

Toch zijn het niet alleen maar de elektronische beats die de hoofdrol spelen op Together. Zo krijgen we op “All I Do” een zomers gitaartje te horen, dat aan elkaar wordt geregen door harmonieuze synths. Een prima, vrolijk popnummer dus en het zou ons allerminst verbazen als dit de eerste echte radiohit van Yokan zou worden. Op “Can’t Hide” is het de harmonie tussen de elektronica die het nummer maakt. Hier moeten we zanger Tibor Pokuta onze complimenten geven om met zijn stem de perfecte sfeer te creëren voor dit nummer. Met afsluiter “Never In Command” neemt Yokan afscheid met een bommetje. Dankzij de lichte sound – door de xylofoon – en een drop die er boenk op zit, laat de band een diepe indruk op ons na.

De band is duidelijk verder gegaan op het elan van hun singles en heeft ons des te meer weten te overtuigen van hun kunnen.  Yokan is er op de een of andere manier weer in geslaagd om hun nieuwe nummers vanaf de eerste luisterbeurt al vertrouwd te laten klinken, waardoor ze meteen in onze hoofden blijven plakken. Yokan is de vernieuwende wervelwind die de Belgische elektropopscène zo hard nodig had. Wij verwachten in elk geval nog grote dingen van de band te horen in de toekomst.

Yokan stelt Together op 4 december voor in Charlatan in Gent.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1005 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia - "Together"

We hadden het een tijdje geleden nog over de ijzige stilte die er rond Sia hing en hoe hard we hoopten op…
FeaturesInterviews

Interview Yokan: ‘Er zijn zoveel dingen die we interessant vinden en ook eens willen uitproberen’

Yokan staat klaar om de nieuwe sensatie in het Belgische muzieklandschap te worden. Met hun radiovriendelijke sound en goed doordachte nummers hebben…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yokan - "Don't Wanna Be Insane"

De Dansende Beren houden niet alleen van grote zalmen, maar kunnen ook genieten van kleinere en minder gekende acts. Yokan is nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.