Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single STAKE – “The Absolute Center”

©CPU – Joost Van Hoey

Nog een dikke maand wachten tot we het debuutalbum van het Wevelgemse STAKE krijgen. Beetje bij beetje toont deze hervormde band hun hand. We kregen al reeds twee traktaties van de mannen in de vorm van “Doped Up Salvations” en “Catatonic Dreams”. Twee singles die meteen de sound van deze ‘nieuwe’ band vormgeven. De hervormde Steak is, om het in kooktermen te zeggen, saignant gebakken. Ze zijn rauwer, compacter en bevatten een goeie nineties grunge vibe. Deze streep zetten ze verder met een nieuwe single.

“The Absolute Center” neemt een stapje terug op zijn voorgangers en neemt zijn tijd. Het nummer bouwt een mooi spel op tussen zwaardere strofes en de zachtere chorus. In het centrum van het nummer krijgen we een flashback naar de goeie oude dagen en neemt STAKE ons terug mee op een zwevende trip tussen STAKE en Steak. Een zachte melodisch riff samen met zachte vocals geven het nummer een nieuwe dimensie om ons daarna terug aan ons nekvel de pit in te sleuren.

Zo krijgen we langzaamaan te zien welke kaarten STAKE heeft. Volgens ons wordt Critical Method een royal flush

Critical Method verschijnt op 1 november via Hassle Records. Daarna volgt de releaseshow in de Ancienne Belgique op 28 november.

Facebook / Instagram / Twitter

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 september 2019

About Author

Jarno Desmet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief