banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle STAKE – “Catatonic Dreams”

Bijna een jaar na het aangekondigde afscheid van Steak Number Eight mogen we vandaag de eerste single van STAKE verwelkomen. De sludgemetal groep uit Wevelgem groeide in vijftien jaar uit tot een begrip, en dat niet alleen in België. Het was volgens de band echter hoog tijd om wat dingen te herkaderen om de creativiteit in hun puurste vorm tot zijn recht te laten komen. Na de documentaire From Fresh Cut To Dry Aged krijgen we nu de eerste muziek als ‘nieuwe’ band. “Catatonic Dreams” is de voorloper van een kleine ep met drie nummers en een album dat we in het najaar mogen verwachten.

We kunnen meteen al een heleboel fans geruststellen, STAKE is zijn streken niet verloren. Meer zelfs: ze klinken nog compacter, bombastischer en rechttoe rechtaan dan ooit tevoren. Dreigende gitaren zorgen voor een donkere sfeer, en vocalist Brent Vanneste schreeuwt op zijn gekende, furieuze manier de longen uit zijn lijf. Op “Catatonic Dreams” horen we niet alleen een erg ambitieuze band, maar ook een band die zichzelf een nieuwe, hevige boost heeft weten te geven. “Catatonic Dreams” is een bloedstollend begin van een nieuw tijdperk voor STAKE en de wereld van de zwaardere gitaren.

De komende maanden kan je STAKE aan het werk zien op volgende plekken: Rock Herk (12/07), Roadkill Festival (02/08), Lokerse Feesten (04/08), Melkrock (11/08), Villa Pace (06/09), Schippersweekend Lauwe (14/09) en de releaseshow in de Ancienne Belgique (28/11)/

Facebook


Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
FeaturesWedstrijden

Win tickets voor Ghost (met STAKE) of Robbing Millions op Videodroom in Vooruit

Elk jaar organiseert Kunstencentrum Vooruit tijdens het Gentse filmfestival zijn Videodroom met daarin allerlei unieke performances gelinkt aan film. Een combinatie van…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.