Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fortress – “Endless Roads”

Fortress is misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar of dat nog lang zal duren is nog maar de vraag. De muziek van de Nederlands-Belgische elektropopband is bijzonder aanstekelijk en de grote doorbraak lijkt te lonken. Zangeres Hanne Torfs zat onlangs nog in de studio voor het vierde album van School Is Cool, waar ze achter de synthesizer staat, en laat het net dat instrument zijn dat een prominente rol speelt in de muziek van Fortress. Debuutsingle “Wanderlust” klonk al meer dan veelbelovend en ook “Darkside” werd een bijzonder interessant nummer. De lat ligt dus hoog voor Torfs en co, maar met derde single “Endless Roads” worden onze hoge verwachtingen moeiteloos ingelost.

Zoals op elk werk van Fortress staan de synths en bassen centraal en krijgen we een bijzonder donkere sfeer doorheen het nummer. Torfs’ stem wisselt af met verschillende effecten terwijl ze het verhaal vertelt van twee mensen die elkaar niet kunnen loslaten. Het verlangen leidt tot slapeloze nachten en dat wordt op een fantastische manier vertaald op “Endless Roads”. Begeleid door de melancholische, maar toch zo symfonische elektronische geluiden van Ruben den Brok is de derde single van Fortress een zwoel nummer geworden dat onze verwachtingen meer dan inlost. Als de wegen eindeloos zijn, laat “Endless Roads” dan gerust maar op repeat staan tot in de oneindigheid, want met deze single heeft de band ons wederom doen uitkijken naar meer muziek.

Fortress staat op 31 augustus op het podium van Fortbom in Mortsel voor een gratis concert, een debuut-ep wordt later dit jaar verwacht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Sultan - "Fortress" (feat. Julia Stone)

Er zijn zo van die artiesten die in hun thuisland gigantisch populair zijn, terwijl de rest van de wereld met moeite van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fortress - "Don't Knock"

Radio 1 omschreef Fortress als de ‘Roísin Murphy van België’, een compliment dat wij alleen maar kunnen bevestigen. Het project van Hanne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.