Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fortress – “Don’t Knock”

© CPU – Larissa Zenner

Radio 1 omschreef Fortress als de ‘Roísin Murphy van België’, een compliment dat wij alleen maar kunnen bevestigen. Het project van Hanne Torfs, tevens ook lid van School Is Cool, is al ruime tijd muziek aan het uitbrengen, maar van een debuut-ep was er nog geen sprake. Na een uitgebreide residentie in Trix, komt er nu echter witte rook uit de schoorsteen en brengt de elektronische formatie een eerste single van dat langverwachte project. Daarop hoor je meteen de groei van het geluid en hun bijzonder ambitieuze geluid die zowel in donkere clubs als gigantische arena’s zou kunnen uitblinken.

“Don’t Knock” is het eerste nummer waarvan Hanne Torfs de productie op zich nam en mag echt gehoord worden. De duisternis die zich in het eerste deel nog een weg baant naar ons hart, wordt ingeruild voor een veel hoopvollere sound in het refrein. De synths van het nieuwe lid Joppe Van Wetswinkel dragen daar zeker toe bij, terwijl Nils Tijtgat het nummer van indrukwekkende bassen voorziet. Torfs zorgt met haar zweverige en doelgerichte vocals voor de extra diepgang en maakt van “Don’t Knock” een muzikale trip zoals we die bij Fortress in het verleden al zo bewonderden.

Op 17 februari brengt Fortress hun debuut-ep uit. Ze stellen de nieuwe nummers voor op 1 maart in de Gentse Charlatan en op 15 april in Café Café te Hasselt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Sultan - "Fortress" (feat. Julia Stone)

Er zijn zo van die artiesten die in hun thuisland gigantisch populair zijn, terwijl de rest van de wereld met moeite van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fortress - "Do it Again"

Hanne Torfs en haar twee metgezellen zitten niet stil. Fortress bracht de afgelopen maanden al enkele singles uit (“Moonchild” en “Need Your…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.