Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fortress – “Endless Roads”

Fortress is misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar of dat nog lang zal duren is nog maar de vraag. De muziek van de Nederlands-Belgische elektropopband is bijzonder aanstekelijk en de grote doorbraak lijkt te lonken. Zangeres Hanne Torfs zat onlangs nog in de studio voor het vierde album van School Is Cool, waar ze achter de synthesizer staat, en laat het net dat instrument zijn dat een prominente rol speelt in de muziek van Fortress. Debuutsingle “Wanderlust” klonk al meer dan veelbelovend en ook “Darkside” werd een bijzonder interessant nummer. De lat ligt dus hoog voor Torfs en co, maar met derde single “Endless Roads” worden onze hoge verwachtingen moeiteloos ingelost.

Zoals op elk werk van Fortress staan de synths en bassen centraal en krijgen we een bijzonder donkere sfeer doorheen het nummer. Torfs’ stem wisselt af met verschillende effecten terwijl ze het verhaal vertelt van twee mensen die elkaar niet kunnen loslaten. Het verlangen leidt tot slapeloze nachten en dat wordt op een fantastische manier vertaald op “Endless Roads”. Begeleid door de melancholische, maar toch zo symfonische elektronische geluiden van Ruben den Brok is de derde single van Fortress een zwoel nummer geworden dat onze verwachtingen meer dan inlost. Als de wegen eindeloos zijn, laat “Endless Roads” dan gerust maar op repeat staan tot in de oneindigheid, want met deze single heeft de band ons wederom doen uitkijken naar meer muziek.

Fortress staat op 31 augustus op het podium van Fortbom in Mortsel voor een gratis concert, een debuut-ep wordt later dit jaar verwacht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1115 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fortress - "Do it Again"

Hanne Torfs en haar twee metgezellen zitten niet stil. Fortress bracht de afgelopen maanden al enkele singles uit (“Moonchild” en “Need Your…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fortress - "Moonchild"

Het is alweer van 2018 geleden dat “Wanderlust”, de eerste single van Fortress, verscheen. Datzelfde jaar kregen we van het Antwerpse trio…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fortress - "Need Your Love"

De liefde van Hanne Torfs voor de synthesizer reikt verder dan School Is Cool, want ook in haar eigen band keert dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.