Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fortress – “Darkside”

Fortress is binnenkort misschien wel letterlijk een vesting binnen de Belgische en Nederlandse electropop-wereld. Althans, dat is toch hetgeen waar de groep van Hanne Torfs naar streeft, en terecht ook. Na een veelbelovende start in 2018 als onze ‘Grote Beren Van Morgen’ mochten ze al enkele mooie shows spelen en ook aan nieuw materiaal werd ijverig gewerkt. Hun aanstekelijke debuutsingle “Wanderlust” klonk in ieder geval al indrukwekkend, dus de lat voor het nieuwe project van de voormalige School Is Cool-toetseniste ligt hoog.

“Darkside”, zo heet de nieuwe single en dat is ook meteen een goede indicator van de sfeer die het nummer wil scheppen. Toch verdrinken we niet in duistere gedachten, maar missen de donkere bassen hun effecten niet. Aangedikt met enkele symfonische, elektronische geluiden krijgen we een interessant geheel te horen, dat er zeker mag zijn. De opzwepende electrosound is ook deze keer weer prominent aanwezig en is uiteindelijk hetgeen waar Fortress binnenkort overal voor bekend zal staan. “Darkside” is de eerste voorloper voor de debuut-ep, die in het najaar verwacht kan worden.

Binnen een paar dagen kan je de band aan het werk zien als support bij Hydrogen Sea in de AB, op 19 mei speelt de groep ook op Fort Visions.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 april 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief