Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah – “Human Touch”

© Monday Agbonzee Jr

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet minder waarheidsgetrouw. Soms is een beeld zo krachtig, intrigerend en boeiend dat het je blik opzuigt als een Dyson stofzuiger. Dit effect ervoeren we toen we per toeval botsten op de impressionante persfoto’s van Holy Hannah. We herkenden, getooid in een geweldig kostuum van de hand van Jana Roos, Fortress frontvrouw annex vrouwelijke touch binnen School Is Cool, Hanne Torfs. Met Fortress lanceerde Torfs en haar compagnons de route meerdere fijne singles waaronder “Darkside” en “Do It Again“, maar in dit project staat ze er dus alleen voor. Niet dat dit een nadeel hoeft te zijn, want nu heeft ze logischerwijs ook alle touwtjes ten volle in handen. Benieuwd als we waren, speurden we naar beluisterbaar materiaal en stootten we onder meer op “Human Touch”, tevens de debuutsingle die we vandaag aan je kunnen voorstellen.

“Human Touch” presenteert zich als als een trippende ervaring. Wat aanvankelijk start als een dansbare clubtrack vol zachte, heldere beats, bevreemdende vocals en een opvallende, prominent aanwezige kalimba, bloeit gaandeweg open tot heel wat meer. Meteen onderscheidt Holy Hannah zich van het overaanbod aan clubtracks met steriel gemonteerde vocals bij tal van haar elektronische collega’s. Torfs hanteert namelijk op knappe wijze haar stem als rode draad binnen de song en vervlecht deze zeer minutieus met alle exotische en dansbare elementen waaraan de track rijk is. Ergens in ons achterhoofd doet de single ons in de verte denken aan Kelis haar “Acapella”, maar dan sensueler, cryptischer, meer dansbaar en eenvoudigweg polyvalenter. “Human Touch” heeft het namelijk in zich om gesmaakt te worden door liefhebbers van alternatieve, meer duistere elektropop, denk daarbij aan acts als HVOB, als door mensen die zich graag verliezen in het ritme van de nacht op een benevelde zomernacht.

Hanne Torfs hoeft met haar staat van dienst in het muzieklandschap niemand nog van haar talenten te overtuigen. In haar nieuwe gedaante als Holy Hannah laat ze daarnaast nog maar eens blijken dat wat we de afgelopen jaren van haar al mochten en konden ontdekken, hoogstwaarschijnlijk nog steeds maar een fractie is van waartoe ze in staat blijkt. Met “Human Touch” is de eerste stap naar een complete openbaring alvast succesvol genomen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fortress - "Holding On"

Na nummers als “Do It Again” en “Moonchild” kwam het trio van Fortress vorig jaar met een eerste ep. Het vervolg zit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single School Is Cool - "Never Mind The Feeling"

Johannes Genard maakt tegenwoordig opnieuw het mooie weer in het VTM-programma Liefde Voor Muziek, waarin hij wederom zijn geheel eigen ding doet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Sultan - "Fortress" (feat. Julia Stone)

Er zijn zo van die artiesten die in hun thuisland gigantisch populair zijn, terwijl de rest van de wereld met moeite van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.