Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Gainsbourg – “Such A Remarkable Day”

Charlotte Gainsbourg maakte haar muzikale debuut toen ze twaalf jaar oud was. Toen nam ze een nummer op met haar vader, Serge Gainsbourg, en wat later verscheen er een volledig album van de twee. Rond deze leeftijd begon Charlotte Gainsbourg ook aan haar acteercarrière, een talent dat ze van haar moeder Jane Birkin heeft gekregen. Twintig jaar later bracht de Frans-Engelse zangeres haar tweede album uit en sindsdien volgde er met regelmaat nieuwe muziek. Vorig jaar bracht ze haar vijfde album uit en dat stelde ze eerder dit jaar voor op Les Nuit Botanique en Cactus Festival.

Op het laatste genoemde festival speelde Gainsbourg een toen nog onuitgebracht nummer. U leest het goed ‘toen nog onuitgebracht’, want ondertussen heeft de Franse “Such A Remarkable Day” uitgebracht. Het nummer ligt in het verlengde van Rest en zit dus vol met elektronische geluiden. Deze geluiden staan in contrast met de zachte stem van Gainsbourg, maar blenden toch mooi samen. “Such A Remarkable Day” is niet het beste nummer van de zangeres, maar wel een mooi extraatje voor de fans van haar meest recente album Rest.

Het nieuwe nummer verschijnt volgende week vrijdag op een nieuwe EP Take 2 samen met nog vier nummers, waaronder een cover van Kanye West’s “Runaway”. Diezelfde dag staat Gainsbourg in een uitverkochte Roma en volgende week zaterdag staat ze ook in een uitverkochte AB

Facebook –  Website 

940 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Django Django: ‘Je begint met niets, maar eindigt in een compleet nieuwe en verzonnen wereld’

Wie het voor 2012 had over ‘Django’, kwam al snel uit bij jazzmuzikant Django Reinhardt, maar vanaf dat jaar won ook het dubbelvoud…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2019: Dag 4 met o.a. Father John Misty en Patti Smith

Na een dag die zich uitsluitend toelegde op metal stond dag vier op de Lokerse Feesten in het teken van de veelzijdigheid….
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 1): Rock P!nk?!

De eerste dag Rock Werchter was er een die bijna volledig in het teken van P!nk stond, maar er was nog veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.