Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SQÜRL – “John Ashbery Takes a Walk” (feat. Charlotte Gainsbourg)

© Sara Driver

Op 5 mei brengt SQÜRL eindelijk zijn langverwachte debuutalbum Silver Haze uit. De Amerikaanse band gaat al mee sinds 2009, toen het de soundtrack van The Limits of Control voor zijn rekening nam. Intussen bracht het duo bestaande uit Jim Jarmusch en Carter Logan ook al een pak ep’s en scores uit, maar nu komt er dus veertien jaar na het oprichten van de band eindelijk een echte langspeler aan. De gasten die hun opwachting maken op Silver Haze zijn ook de minste niet. Zo prijken de namen van Anika, Marc Ribot en Charlotte Gainsbourg op de tracklist. Het is ook die laatste die we horen op de nieuwste single van SQÜRL. Toch is haar aanwezigheid er geen die we niet zagen aankomen, want Jarmusch, die we voornamelijk als regisseur kennen, regisseerde ook French Water waar de Franse zangeres en actrice in meespeelde.

“John Ashbery Takes a Walk” start al meteen met een spoken word stuk van Gainsbourg. Al snel komt daar de experimentele, soundscape-achtige muziek van SQÜRL bij, wat in combinatie met de gesproken woorden voor een soort trance zorgt. Het is een soort poëzievoordracht, met daarbij minimalistische doch intrigerende muziek, die zich vooral laat kenmerken door iets wat naar elektronica neigt, maar het toch niet echt is. Naar het einde toe neemt de intensiteit van de instrumentatie ook toe, waardoor we als het ware worden opgenomen door de muziek en de woorden van Gainsbourg. “John Ashbery Takes a Walk” is dus zeker een fraaie single.

Silver Haze verschijnt op 5 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InterviewsUitgelicht

Interview Django Django: ‘Je begint met niets, maar eindigt in een compleet nieuwe en verzonnen wereld’

Wie het voor 2012 had over ‘Django’, kwam al snel uit bij jazzmuzikant Django Reinhardt, maar vanaf dat jaar won ook het dubbelvoud…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2019: Dag 4 met o.a. Father John Misty en Patti Smith

Na een dag die zich uitsluitend toelegde op metal stond dag vier op de Lokerse Feesten in het teken van de veelzijdigheid….
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 1): Rock P!nk?!

De eerste dag Rock Werchter was er een die bijna volledig in het teken van P!nk stond, maar er was nog veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.