Features

De Grote Beren Van Morgen 2018: Col3trane & Yusuf

De eerste vrijdag van 2018 is een feit en is meteen onze vijfde dag van ‘De Grote Beren Van Morgen 2018’. Twee weken lang schotelen we jullie elke dag een internationale en een Belgische act voor die in 2017 voor het eerst op onze radar opdoken en die we in 2018 zien uitgroeien tot de volgende grote acts. We hebben reeds acht acts bekendgemaakt, waaronder Lo Moon en Angèle, en vandaag voegen we daar twee jonge acts aan toe: Col3trane en Yusuf.

Col3trane

De 18-jarige artiest Col3trane uit London is de volgende grote r&b en hiphop-influenced popzanger die de wereld in zijn ban zal trekken. In 2017 bracht hij zijn debuutsingle “New Chain” uit, maar de bal kwam pas echt aan het rollen toen hij eind september “Penelope” uitbracht. De clip werd geregisseerd door Nicole Nodland, die eerder al voor Prince en Dua Lipa werkte. Over Dua Lipa gesproken, zijzelf en haar team zijn fan van de jonge knecht en besloten hem onder zijn vleugels te nemen. Vevo was overigens ook enorm onder de indruk en katapulteerde hem meteen tot een ‘VEVO DSCVR One To Watch’ en ook wij geven hem graag de titel ‘Grote Beer Van Morgen 2018’.

Nadat hij in november een eerste mixtape releasete, verwachten we voor 2018 een ep of zelfs een lp. In februari gaat hij op zijn eerste UK-headlinetour waarvan de show in London reeds is uitverkocht. Zijn pop, met duidelijke invloeden uit de R&B en hiphop, ligt helemaal in de trend en mits een beetje radioairplay kan hij uitgroeien tot een succesvolle artiest. Dat grote namen in de muziekwereld in hem geloven, bewijzen dat deze jongeman talent heeft om het ver te schoppen. Wij geven hem hiermee graag een voorzet, maar hij moet de bal zelf in de goal koppen.

Yusuf

Yusuf, dat is de band rond Leuvenaar Jonas Steurs die in 2017 zijn eerste grotere stappen binnen de muziekwereld zette. In de zomer kwam de eerste single “Sins” op SoundCloud te staan en die single is het perfecte visitekaartje voor de nog jonge band. Wwwater liet de jongens hun eerste show ooit spelen in haar voorprogramma in de Democrazy. Een paar maanden later stonden ze in de Trix, waar ze het voorprogramma van Blackwave. mochten verzorgen. Het waren één van de weinige shows die ze het afgelopen jaar gaven, maar die waren telkens buitengewoon bijzonder.

Dat Yusuf succes kan hebben, lijkt ons na het succes van Tamino bijna een zekerheid. De symfonische softelectro brengt je naar de zelfde hoge sferen als Tamino dat deed en die verkoopt ondertussen AB’s uit. Ze doken in 2017 reeds de studio in en we hopen binnenkort het eerste materiaal als een single of ep-release te zien. Yusuf is teven één van de 60 geselecteerden van de Nieuwe Lichting, waar ze volgens ons heel wat kans maken op een finaleplek. Yusuf zal ons in 2018 hopelijk even hard betoveren als in 2017. Het talent hebben ze er in ieder geval voor.

De Grote Beren Van Morgen 2018:

Lo Moon & Portland

Lewis Capaldi & Blu Samu

TOUTS & Danny Blue And The Old Socks

Emily Warren & Angèle 

 

1583 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "pl4yg1rl"

We hebben er lang op moeten wachten, maar het tweede album van Lolo Zouaï heeft een naam en datum gekregen. Binnen precies…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Blur"

De Amerikaans-Frans-Algerijnse Lolo Zouaï heeft zich sinds haar debuut al in verschillende muzikale gedaantes laten zien, van meer sensuele r&b tot alternatieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.