Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2018: Lo Moon & Portland

Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2018: Lo Moon & Portland

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar we bombarderen je meteen met bakken talent. De komende twee weken stellen we elke dag twee ‘Grote Beren Van Morgen’ aan jullie voor, die in 2017 hun eerste stappen hebben gezet en het volgens ons in 2018 kunnen maken. We focussen hierbij op parels uit het binnen- en buitenland die met hun muziek in de trend liggen of net trendsetter zijn. De Californische band Lo Moon en de opkomende Belgische muzieksensatie Portland bijten de spits af.

Lo Moon

Tegen een trio kan je moeilijk neen zeggen. Tegen het Californische trio Lo Moon zeggen wij daarom ook zeker niet neen. In september 2016 waren we op slag verliefd op de nieuwe band toen ze hun debuutsingle “Loveless” uitbrachten, maar de bal kwam pas in 2017 aan het rollen. Ze brachten o.a. “This Is It” uit, een single die ons afgelopen jaar kleurde en op de veertiende plaats van onze “101 beste singles van 2017” belandde. Verder mochten ze met London Grammar op Europese tour en speelden ze zo in twee uitverkochte Lotto Arena’s, een zaal die ze misschien in de nabije toekomst zelf zullen vullen.

Frequente lezers hebben al vaker kunnen lezen hoe goed we het drietal en dan vooral hun muziek vinden. Wie ze nog niet kende, moet ze dringend leren kennen. We vergeleken hun muziek reeds met Sigur Ros, Mogwai, SOHN en James Blake, vier ronkende namen binnen de muziekwereld die in België festivaltenten en grote zalen laten vollopen. We verwachten daarom ook dat ze dit jaar zullen uitgroeien tot een fenomeen en wij zouden dat meer dan terecht vinden! Ze bliezen ons live reeds twee keer omver en ook in 2018 hopen we dat ze ons weten te verbazen. Laat hun ster maar rijzen.

Portland

Welcome to dreamland! Onze eerste Belgische ‘Grote Beer Van Morgen’ is de indie-dreampopband Portland. In 2016 waren ze nog finalisten van Humo’s Rock Rally waar ze nipt de podiumplekken aan hun voorbij zagen gaan. Een jaar later brachten ze dan “Pouring Rain”, een nummer dat ze al langer in hun set hadden, als single uit. Dat we verliefd zijn op de band en steeds vlinders in de buik hebben als we hun nummers horen, is dan ook vanzelfsprekend.

In 2018 zal Portland wellicht eindelijk de aandacht krijgen die ze al langer verdienen. Dat ze bij Humo’s Rock Rally geen podiumplek kregen, verbaasde iedereen, maar in 2018 gebruiken ze een andere wedstrijd als hun springplank. Ze behoren tot de geselecteerden van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, waar ze op ons favorietenlijstje voor de finale staan. Mochten ze dan winnen, wacht hun mooie toekomst met als kers op de taart een optreden op Pukkelpop. WIj kunnen niet genoeg krijgen van Portland en zeggen graag dat we tot hun grootste fans behoren.

Morgen (2/1) kan je de volgende twee acts van ‘De Grote Beren Van Morgen 2018’ leren kennen.

1790 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop maakt namen openingsavond bekend: Black Box Revelation, The Subs, blackwave. en meer!

De affiche van Pukkelpop krijgt alsmaar meer vorm, al bleef de line-up van de openingsavond vooralsnog leeg. Daar komt nu verandering in,…
InstagramLiveRecensies

Portland @ Ancienne Belgique (AB): Nieuw hoofdstuk, andere magie

Na enkele succesvolle jaren boordevol radiohitjes en doortochten op zowat elk podium dat de Lage Landen rijk is, moest 2023 het jaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Portland - Departures (★★½): Geen muzikaal vertrekpunt, wel een afscheid

De magische muzikale band tussen Jente Pironet en Sarah Pepels was duidelijk van bij de start, toen ze als Portland vijf jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.