Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2018: Lewis Capaldi & Blu Samu

Het nieuwe jaar is nog maar twee dagen ver, maar we stellen jullie met veel plezier onze ‘Grote Beren Van Morgen’ voor. We selecteerden 14 internationale en 14 Belgische acts die in 2017 hun eerste stappen binnen de muziekwereld hebben gezet en stellen de komende 2 weken elke dag één internationale act en één Belgische act aan je voor. Het afgelopen jaar gaven deze act hun eerste concert of brachten ze voor het eerst muziek uit dat ons zo fascineerde of in hun ban trok dat we hen voor 2018 een mooie carrière voorspellen. Gisteren beten Lo Moon en Portland de spits af. Vandaag stellen we met veel goesting Lewis Capaldi en Blu Same aan jullie voor.

Lewis Capaldi

De 21-jarige Schotse Singer-Songwriter heeft er een spannend jaar op zitten. In oktober bracht hij zijn eerste ep Bloom uit dat meteen een schot in de roos bleek te zijn. Grote sterren zoals Ellie Goulding en Niall Horan gaven recent toe dat ze fan zijn van de jonge Brit en ook wij zijn dat. Zijn singles “Lost On You” en “Bruises” raken makkelijk de gevoelige snaar van bijna elke luisteraar mede dankzij de ruige stem van Lewis. Een dikke maand geleden won hij dan ook meer dan verdiend de Scottish Music Award voor doorbraak. Het was nog maar het voorproevertje van wat hem te wachten staat.

2017 was nog maar de start voor een prachtige carrière in spé. Lewis Capaldi schrijft gevoelige songs zoals je van een singer-songwriter kan verwachten, maar maakt er door zijn opvallende stem geen melige popsongs van. In tijden waar elektronische muziek in opmars is, luisteren meer en meer mensen graag nog eens naar artiesten die door hun fantastische stemgeluid opvallen. We kunnen daarom ook niet anders dan Lewis Capaldi op onze lijst te zetten van meest beloftevolle stemmen. Zijn show in de Botanique is bijna uitverkocht en bewijst dat zijn populariteit met de dag toeneemt.

Blu Samu

De Brusselse, maar oorspronkelijk Antwerpse, hiphop en soul artieste Blu Samu kwam in 2017 in de spotlights te staan. Haar eerste single “I Run” kreeg meteen een fantastische videoclip waar o.a. Zwangere Guy en Le 77 in te zien zijn. Eind november mocht ze in de AB optreden als deel van het project Niveau 4. Een week later verzorgde ze het voorprogramma van de Britse superster in spe IAMDDB, die de AB Club twee maal liet vollopen. Nadat ze afgelopen zomer op Couleur Café met Niveau 4 en op Dour met Le 77 en Zwangere Guy stond, zien we haar dit komende zomer zeker op haar eentje doen.

De Belgische hip hop zit momenteel in een lift en dat zal Blu Samu weten. Vooral in Brussel en Wallonië zijn hiphop en rap acts enorm populair, maar ook in Vlaanderen wordt er meer en meer weer naar hiphop geluisterd. De Belgische hiphopqueen Coely is al fan en ook IAMDDB heeft Blu Samu in haar playlist staan. Haar sound is nieuw binnen de Belgische muziekwereld en ligt op de grens tussen soul en hiphop. De mix werkt en zal vanaf 2018 nog meer harten sneller doen slaan. Op 24 november staat ze bovendien op de Pias Nites in Brussel en kan je ze live aan het werk zien.

De Grote Beren Van Morgen

Lo Moon & Portland (1/1)

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Lewis Capaldi lost vijf nieuwe nummers op deluxeversie van Broken By Desire To Be Heavenly Sent

2023 was een bewogen jaar voor Lewis Capaldi. Niet alleen bracht de immens populaire singer-songwriter zijn tweede album Broken By Desire To Be…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Glints @ De Roma: Thuismatch van jewelste

Nadat zijn echt grote doorbraak in 2020 nog werd gekortwiekt door de alom bekende pandemie, is het deze keer Glints wel gelukt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.