Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa – “Illusion”

© CPU – Chris Stessens

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren ter wereld een album zou maken met Kevin Parker, godbetert bezieler van het toch wel vrij alternatieve Tame Impala, dan hadden we je hoogstwaarschijnlijk moeilijk geloofd. Maar kijk, het leven brengt vaak onverwachte wendingen met zich mee, en zo voert de tandem al maanden de hitlijsten aan met twee singles “Houdini” en “Training Season”. Beide voorsmaakjes van Radical Optimism, de derde langspeler waarmee de Britse superster de fundering van haar popimperium nog wat steviger lijkt te zullen maken. We zijn namelijk op het punt gekomen dat alles wat Dua Lipa aanraakt in goud verandert; iets wat met deze nieuwe “Illusion” ook zal gebeuren.

In vergelijking met de vorige singles is deze nieuwste creatie de meest commercieel toegankelijke geworden. Parker heeft er werderom wat trippy elektronica tegenaan gegooid, maar het is toch vooral de catchy beat die zich het makkelijkst een baan door je gehoorkanalen wurmt. ‘Don’t you know I could do this dance all night?’ is de inleiding voor een ietwat zwoeler refrein, dat aan de hand van een trapjesmakende baslijn de discobal nog wat sneller laat draaien. Het is overigens ook dan dat de invloeden van de Australische producer het meest doorschemeren, al moet langs de andere kant ook gezegd dat het onze dansbenen tegen dan nog maar weinig uitmaakt. Met “Illusion” doet Dua Lipa er met andere woorden nog een hitje bij in de laatste rechte lijn richting Radical Optimism, en waarom zouden we daar rouwig om zijn?

Radical Optimism verschijnt op 3 mei. Op zaterdag 6 juli sluit Dua Lipa de Main Stage van Rock Werchter af.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - "Training Season"

Terwijl de naweeën van Future Nostalgia nog enige tijd nazinderden, bracht Dua Lipa afgelopen jaar slechts twee nummers uit. En toch mocht de Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.