Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2018: TOUTS & Danny Blue and The Old Socks

Het nieuwe jaar is nog fris en vers, maar we stellen jullie met veel plezier onze ‘Grote Beren Van Morgen’ voor. We selecteerden veertien internationale en veertien Belgische acts die in 2017 hun eerste stappen binnen de muziekwereld hebben gezet en stellen de komende twee weken elke dag één internationale act en één Belgische act aan je voor. Het afgelopen jaar gaven deze act hun eerste concert of brachten ze voor het eerst muziek uit dat ons zo fascineerde of in hun ban trok dat we hen voor 2018 een mooie carrière voorspellen. Gisteren kreeg je Lewis Capaldi en Blu Samu, vandaag gaan we voor wat energiekere gitaren met TOUTS en Danny Blue And The Old Socks.

TOUTS

“A singer that can’t sing , A mod that can’t play bass & a drummer that can’t see”, zo omschrijven de mannen van TOUTS zichzelf. Nochtans hebben ze al heel wat fans in hun rangen. Bij hen ook de immer kritische Liam Gallagher. Touts speelde vorig jaar enkele keren in het voorprogramma van de man net als in dat van Kasabian. Ook waren ze te zien op Reading en Leeds, niet mis voor een band met amper een EP op zak. Samen met die ervaring was 2017 een vruchtbaar jaar voor de band op vlak van muziek. Begin april bracht de band uit Derry (Noord-Ierland) hun debuutsingle uit en al snel werden ze als redders van de punk rock gezien. Met hun debuut-EP bevestigden ze dat alleen maar. Hopelijk komt er in 2018 een volwaardig album aan.

Het drietal is nog jong. Frontman Matthew is 17, drummer Jason is 18 en bassist Luke is 20. Maar dankzij al die jonge energie, krijgen we wel punk van de bovenste plank te horen. Vergelijkingen gaan op met The Undertones, The Clash of zelfs Sex Pistols en dat is niet zomaar. Hun muziek is furieus zonder bullshit en vooral heel politiek geladen. Nummers zoals “Political People” en “Bomb Scare” (over de vluchtelingencrisis) winden er geen doekjes om, ze zijn er om de huidige politieke situatie aan te kaarten. Voorlopig nog geen Belgische show van de band, maar als ze komen, weten we zeker dat je nog eens zal voelen wat het is om punker te zijn. In Ierland zetten ze het jaar alvast goed in met twee shows als voorprogramma van Paul Weller, de modfather.

Danny Blue And The Old Socks

In eigen land hebben we Danny Blue And The Old Socks, niet meteen de redders van de punk, maar wel een band die dankzij hun losbolligheid nog vele potten gaat breken. We hadden het hier bij Dansende Beren al over “King Of The Trashcan”, hun debuut-EP en hun straffe live-shows. We zijn niet de enige die fan zijn van de band. Ze zijn reeds geselecteerd voor De Nieuwe Lichting en ook aan Humo’s Rock Rally mogen ze deelnemen. Shows spelen ze bij de vleet en dat zorgt er voor dat iedereen hen ook leert kennen. Denk aan Mac DeMarco, Kurt Vile, Real Estate en zelfs een beetje The War On Drugs.

Een betere beschrijving zou weliswaar zijn: The Beach Boys van de Schelde. Want met de muziek die ze maken, willen ze een soundtrack creëren om te kunnen surfen op de schelde. De lo-fi zweverige rock van Danny Blue And The Old Socks blijkt daarbij de perfecte soundtrack te zijn. Hier een beetje zonnig, daar een beetje dromerig en vooral heel laidback. Soms klinken ze ook energiek, diversiteit die hen siert. Met zo’n chill sfeertje kunnen we wel leven. Dankzij de vrolijkheid in de muziek en de joligheid in hun manier van communicatie, weten ze iedereen mee te krijgen. Het genre dat ze voortbrengen is nu namelijk hip en ze brengen het op een heel overtuigende manier.

Lo Moon & Portland (1/1)
Lewis Capaldi & Blu Samu

3470 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FeaturesUitgelicht

De Internationale Grote Beren van Morgen 2022: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TOUTS - "Shane MacGowans New Teeth"

TOUTS veroverde in 2017 onze harten met een geweldige, no-nonsense debuut-ep waarop de punkwaarde hoge pieken haalde. De band uit Derry verloor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.